Windows 10'da Bir Devir Kapandı

İşletim sistemi denilince ilk akla gelen markalardan biri olan Microsoft, Windows 10’da bir özelliği kaldırmaya hazırlanıyor. Buna göre şirket yakında yayınlayacağı bir güncelleştirmeyle birlikte canlı kutucuklar ya da canlı balonlarını kaldıracak.

27.02.2020-10:57 - (Son Güncelleme: 27.02.2020-10:46)

Hatırlanacağı üzere canlı kutucukları Microsoft ilk olarak Windows Phone 7 ile mobilde kullanmış ve Windows 8 ile beraber özellik masaüstü versiyonlarda görülmeye başlamıştı. Bahsi geçen özellik şu an Windows 8'deki kadar yoğun olmasa da Windows 10'un Başlat Menüsünde yaşamaya halen devam ediyor.

Windows Latest'in kaynaklarına göre ise şirket canlı kutucukları tamamen kaldırmaya hazırlanıyor. Buna göre, şirket Windows 10 20H2 güncellemesinin bir parçası olarak canlı kutucuklar özelliğinin yerine durağan simgeler kullanmayı planlıyor.

İlgili değişikliği yapacak olan güncelleştirmenin, 2020'nin ikinci yarısında yayınlanması bekleniyor. Bu değişiklikle beraber Microsoft Windows 10’da bulunan başlat menüsü görünümü, çift ekranlı cihazlara yönelik geliştirdiği Windows 10X'e benzeyecek.

Yine de güncelleştirme gelmeden önce canlı kutucukları kapatmayı düşünüyorsanız, mevcut Windows 10 işletim sisteminizde bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz. Haberimizde yer alan videoyu izleyerek bunun nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal