Windows 10’a Sistem Güncellemesi Geldi

Microsoft’un Windows 7’ye olan desteğini kesmesinin ardından 1 milyar kullanıcıya ulaşan Windows 10, geçtiğimiz günlerde aldığı KB4551762 güncellemesiyle birçok hataya sebep olmuştu. Son olarak yayınlanan toplu güncelleştirme ile kullanıcıların karşılaştığı birçok problemi çözüme kavuşturdu.

19.03.2020-11:31 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-11:34)

Microsoft Windows 10 için yeni bir güncelleştirme yayınladı. Windows 10 için yayınlanan bu güncelleme ile birlikte kullanıcıların karşılaştığı birçok problem çözüldü.

Windows 10’un 1809 sürümü için yayınlanan KB4541331 güncellemesi ile başta yazdırma sorunları gibi bazı hataları düzeltiyor. Belirtmek gerekirse son güncelleştirmeyi almak isterseniz manuel olarak yüklemeniz gerekiyor.

Peki güncelleştirmeyle birlikte ne gibi yenilikler geliyor? Şimdi bunlara değinelim. Madde madde özetlersek yenilikler şu şekilde olacak:

OpenEventLogA() metoduyla okunan kayıt sorunu çözüldü.

Doküman kaynağı yazdırıldığında ortaya çıkan problem düzeltildi.

Windows 10 versiyon 1809’u güncelleştirirken rasgele ortaya çıkabilen oxEF hatası giderildi.

Microsoft Defender’da yer alan Gelişmiş Tehdit Koruması (ATP) Auto IR için ASCII olmayan dosya yolu desteğinde geliştirmeler yapıldı.

Microsoft Defender Gelişmiş Tehdit Koruması (ATP) Otomatik Olay Yanıtı (IR) kaynaklı otomatik olarak uyku moduna geçmesini önleyen sorun giderildi.

Bazı cihazların Microsoft Defender Gelişmiş Tehdit Koruması ile Güvenlik Açığı Yönetimi’nin düzgün çalışmasını engelleyen hatalar giderildi.

Arka plan önbellek yenileme etkin olduğunda oluşan Active Directory Federation Services (ADFS) sunucularındaki yüksek CPU (işlemci) kullanımı sorunu giderildi.

Çok faktörlü kimlik doğrulamasını kullanmayan kullanıcıların üçüncü parti uygulamalara olan erişiminin kaybolmasına yol açan ve SAML hataları düzeltildi.

0Auth, Güvenlik Onayı Biçimlendirme Dili (SAML), WS-Federation ve WS-Trust da dahil olmak üzere ADFS’den gelen tüm belirteç (token) istekleri için performans geliştirilmesi yapıldı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal