Windows 10 Yeniden Tasarlandı

Microsoft’un bir süredir katlanabilir ve çift ekranlı cihazlar için geliştirdiği Windows 10X ile Windows 10 arasındaki tasarımsal değişikliği birbirine yakınlaştıracak değişiklikler üzerinde çalışıyor. Windows simgeleri yenilenirken ayrıca daha akıcı bir sistem kullanmayı mümkün kılacak değişiklikler yapacak.

07.03.2020-11:09 - (Son Güncelleme: 07.03.2020-11:27)

Teknoloji devi Microsoft son yıllarda özellikle Apple’ın geliştirdiği IOS karşısında görünümsel olarak estetikten çok yoksun kalıyordu. Bir süredir bu alanda çalışmalar yapan şirket güncelleştirmelerle bazı küçük özelliklerini paylaşmıştı.

Ancak şirketin yapmayı planladığı ses getirtecek değişikliği bu sonuçlardan sonra gizlediği anlaşılıyor. Windows üzerinde çok fazla değişiklik yapan Microsoft, yepyeni bir görünüm ve kullanım deneyimi sunacak gibi duruyor.

Microsoft’un görünümünde estetik detaylara yer verdiği yenilenen Windows 10’da modüler bir tasarım ve kavisli kenarlar kullandığı görülüyor. Başlat menüsünü değiştiren şirket, zaman çizelgesi kartları da ekleyerek; ilgi düzeyine ve son kullanıma göre uygulama önerileri gösteriyor.

Ayrıca eklenen uygulama widget’ları ile birikte uygulamalarınızı açmadan doğrudan Başlatıcıdan etkileşimde bulunabilecek. Dosya Gezgininde yeniden tasarlandığı işletim sisteminde eylem merkezi de baştan yapılandırıldı. Tasarım iyileştirmelerine eklemelerin yapılacağı belirtilen yeni Windows 10'un güncelleştirme paketinin önümüzdeki günlerde indirilebilir hale gelmesi bekleniyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal