Wi-Fi Sinyallerini 10 Kat Güçlendiren "Akıllı Yüzey" Geliştirildi

ABD’nin Massachusetts eyaletinde bulunan Massachusetts Institute of Technology (MIT) üniversitesi araştırmacıları WiFi sinyalini 10 kat artıran bir akıllı yüzey geliştirdi. RFocus adı verilen bu teknoloji geleneksel yöntemlere göre daha az enerji harcıyor.

04.02.2020-09:45 - (Son Güncelleme: 04.02.2020-09:06) Wi-Fi Sinyallerini 10 Kat Güçlendiren "Akıllı Yüzey" Geliştirildi

Kablosuz teknolojilerin hayatımıza getirdiği kolaylık tartışılmaz bir gerçek. Ancak kablosuz teknolojiler hala kablolu alternatiflerine göre daha az sinyal gücü sağlıyor. Bu durumda da bazı sinyal artırıcı teknolojilerden faydalanmak zorunda kalıyoruz. Bu durumda ayrıca maliyeti de yükseltiyor. Ancak MIT'nin geliştirdiği yeni teknoloji gelecek yıllarda bu sorunu çözebilir.

MIT Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Laboratuvarı araştırmacıları, kablosuz sinyal gücünü yaklaşık 10 kat artıran RFocus adlı bir akıllı yüzey geliştirdiklerini açıkladıkar.

RFocus, kablosuz ağın sinyal seviyesini en üst düzeye çıkarabilmek için, yazılımla birlikte üç binden fazla minik anten işlevi sağlıyor. Yapılan açıklamada ek bir donanıma ihtiyaç duyulmayacağı için de, geleneksel yöntemlere göre daha az enerji harcanacağı belirtilmiş.

RFocus teknolojisinin ne zaman kullanılabilir hale geleceği henüz netlik kazanmış değil. Ancak MIT araştırmacılarının, en azından gelecek adına böyle bir sorunu ortadan kaldırmaya yönelik büyük bir adım attıklarını söylemek yanlış olmayacaktır.

Diğer taraftan Wi-Fi ağlarından, 5G'ye kadar birçok kablosuz bağlantı için daha uzun menzilli çekim gücü sağlayabilecek bu teknolojinin de geliştirme süreçlerinin devam ettiğini söylemekte yarar var. Kablosuz sinyal güçlerinin artması teknolojinin ilerleyişine bakılırsa yakın gelecekte daha da ilerleyecek gibi gözüküyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal