WhatsApp'tan Yeni Özellik

WhatsApp, kullanıcıların uzun bir süredir beklediği kendi kendine silinen mesajların deneme kitlesini büyüttü. Yeni özellik sayesinde yakın bir zaman içerisinde ilk olarak Android kullanıcılarına sunulacak.

11.08.2020-16:34 - (Son Güncelleme: 11.08.2020-16:08) WhatsApp'tan Yeni Özellik

Bütün dünyayı tesiri altına alan koronavirüs salgını sebebiyle milyonlarca insan, evine kapandı. Bu hal, sosyal medya kullanımını ve anlık mesajlaşma uygulamalarına olan alakalayı da bir epey artırdı.

Koronavirüs salgını sebebiyle en fazla ilgi gören uygulama da WhatsApp oldu. fakat bu durum, platformda oldukça gizlilik kaygılarına yol açmaya başlamıştı.

Durumun fark eden WhatsApp, aylar önce denemeye başladığı 'süresi dolan mesajlar' özelliğinin deneme kapsamını büyüttü. İlk önce Android kullanıcılarına sağlanacak yeni özellik, ardında da sonra iOS'a gelecek.

OTOMATİK OLARAK MESAJLAR SİLİNECEK 

WhatsApp kullanıcılarının hizmetine yeni özellik sayesinde sohbette olan mesajlar, otomatik bir şekilde silinebilecek.

WhatsApp'ın otomatik silinen mesajlar özelliğini kullanabilmek için, sohbet veya grup ayarlarından kaybolan mesajlar özelliğini açmanız ve mesajların tutma zamanını seçmeniz gerekecek.

Şu anda sadece beş saniye ve 1 saat seçenekleri mevcut. Yani işaretlenen sohbetteki ya da gruptaki mesajlar, yollandıktan 5 saniye ya da 1 saat sonra otomatik olarak silinmek üzere ayarlanabilecek.

Bu özellik şimdi dene aşamasında olduğundan WhatsApp, büyük olasılıkla bu kaybolma sürelerine yeni alternatifler de ekleyecek.

Otomatik silinen mesajlar özelliği sayesinde erişilmesini istemediğiniz hassas bilgi barındıran mesajları daha güvenli duruma getirebilirsiniz. Yeni özelliğin kısa bir zaman içerisinde kullanıcılara sunulması tahmin ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal