WhatsApp’ta Uçtan Uca Şifreleme Yasaklanıyor

Avrupa Birliği, terörle mücadele edebilmek için WhatsApp’taki uçtan uca şifreleme özelliğini yasaklamak için ilk adımları attı.

13.11.2020-09:27 - (Son Güncelleme: 13.11.2020-18:03) WhatsApp’ta Uçtan Uca Şifreleme Yasaklanıyor

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, kullanıcıların gizliliğine önem verdiğini göstererek güvenlerini kazanabilmek için uçtan uca şifreleme yöntemi kullanıyor. Bu özellik sayesinde sohbet mesajlaır sadece gönderen ve gönderilenler arasında kalıyor. Üçüncü kişilerin bu mesajlara erişebilmesi mümkün olmuyor.

SEBEBİ TERÖRLE MÜCADELE

Avrupa Birliği, WhatsApp ve Signal gibi uygulamalarda kullanılan uçtan uca şifreleme sistemini kaldırabilmek için düğmeye bastı. Bunun da temel sebebinin terörle mücadele olduğu aktarıldı. Eylem planlarını WhatsApp üzerinden aktaran teröristleirn faaliyetleri önceden anlaşılabilecek. Ancak bu aynı zamanda AB’nin herkesin mesajlarına erişebileceği anlamına geliyor.

Kararın, üye ülkeler arasında hali hazırda kabul gördüğü belirtilen haberde, aralık başında video konferans yoluyla düzenlenecek İçişleri ve Adalet Bakanları toplantısında herhangi bir fikir ayrılığı yaşanmaksızın kabul edileceği iddia edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal