Whatsappta Engelli Kişi Telefon Listesinden Silinince Engeli Kalkar mı?

Telefonlar hayatın önemli birer parçası haline geldiler. Her an ulaşılabilir durumda olmak güzel bir durum olsa da gerçek hayatta görmek istemediğimiz kişiler gibi telefonla da ulaşmasını istemediklerimiz olabilir. Engelleme özelliği kişilere bu serbestliği tanımaktadır.

02.06.2020-17:04 - (Son Güncelleme: 02.06.2020-16:52) Whatsappta Engelli Kişi Telefon Listesinden Silinince Engeli Kalkar mı?

Whatsapp popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olarak akıllı telefonların vazgeçilmez uygulamalarının da başında geliyor. Telefonlarımızın kendisinde engelleme özelliği bulunduğu gibi Whatsapp'ta da dilediğimiz kişileri engelleyebiliyoruz.

Eğer bir Android kullanıcısıysanız Whatsapp'da engellemek istediğiniz kişiyle olan konuşmanızı açın, üst bölümle yer alan üç nokta işaretine tıklayın. Açılan menüden Diğer seçeneğini seçin ve Engelle yazısına tıklayın.

Alternatif bir yöntem kullanmak isterseniz, Hesap > Gizlilik > Engellenmiş kişiler’e dokunun, ekleye tıklayarak engellemek istediğiniz kişiyi aratın ve seçin.

iPhone telefonlarda yapmanız gereken ise; Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Engellenenler > Yeni Ekle yolunu izleyip engellemek istediğiniz kişileri buradan eklemek. Bir diğer yöntem ise yine sohbete girerek kişinin adına dokunup ardından Kişiyi Engelle > Engelle’yi seçmeniz.

Kişiyi engellemeniz durumunda Whatsapp'ta yaptığınız durum güncellemelerinizin, çevrimiçi bilginizin ve profil fotoğrafınızın o kişi tarafından görülmesine engel olmuş olursunuz.

Ayrıca o kişiden mesaj ve arama alamazsınız. Onun sizin güncellemelerinizi göremediği gibi sizde engellediğiniz kişinin güncellemelerini ve profil fotoğrafını göremez, son görülme bilgisine ulaşamazsınız.

Whatsapp üzerinde engellediğiniz kişi telefonunuzdan silinmez. Bunun için o kişiyi rehberinizden de silmeniz gerekmektedir.

ENGELLEDİĞİM KİŞİYİ SİLERSEM ENGELİ KALKAR MI?

Whatsapp'ta engellediğiniz bir kişiyi telefonunuzdan silmeniz durumunda engeli kalklar mı? Bu sorunun yanıtı şu şekilde. Whatsapp'ta engellediğiniz kişiyi telefonunuzdan sildiğinizde engeli kalkmaz. Engellediğiniz kişilerin bilgisini görüntülediğinizde daha önce rehberinize kayıtlı olan ismiyle gördüğünüz engelli kişiyi sadece numara olarak görürsünüz.

Böylelikle engellediğiniz kişiyi telefonunuzdan silseniz bile sizin Whatsapp güncellemelerinizi göremez ve size uygulama üzerinden mesaj atamaz. Engellediğiniz kişinin engelini kaldırdığınızda, engelli olduğu süre boyunca size attığı mesajlar size iletilmez.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal