Whatsappta Engellediğim Kişiye Nasıl Görünürüm

Popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp, kişilerin birbirleriyle mesajlaşmasını, fotoğraf ve videolar paylaşmasına da olanak veriyor. Ancak biz herhangi birinden mesaj almak istemiyorsak ne yapmalıyız?

02.06.2020-16:15 - (Son Güncelleme: 02.06.2020-15:54) Whatsappta Engellediğim Kişiye Nasıl Görünürüm
Whatsapp üzerinden hergün onlarca kişi ile mesajlaşıp, Durum bölümünden 30 saniyeyi geçmeyen videolar, fotoğraflar ve yazılar paylaşabiliyoruz. Ancak bilinmeyen numaralar veya istenmeyen kişilerin, Whatsapp etkinliklerinizi görmelerine engel olabilirsiniz.

Whatsapp'ın engelleme özelliği ile iletişim kurmak istemediğiniz kişilerin mesaj atmalarını, aramalarını engelleyip Profil fotoğrafınıza ve durum güncellemelerinize ulaşamamalarını sağlayabilirsiniz. Engellediğiniz kişiler sizin çevrimiçi bilginize, son görülme bilginize ulaşamaz ayrıca en güncel profil fotoğrafınızı göremezler.

KİŞİLERİ NASIL ENGELLEYEBİLİRSİNİZ?

Eğer bir Android telefon kullanıcısıysanız Whatsapp'da engellemek istediğiniz kişiyle olan konuşmanızı açın, üst bölümle yer alan üç nokta işaretine tıklayın. Açılan menüden Diğer seçeneğini seçin ve Engelle yazısına tıklayın. Dilerseniz bu kişiyi Şikayet Et seçeneğine tıklayarak Whatsapp'a bildirebilirsiniz.

Bir diğer yöntem ise, Hesap > Gizlilik > Engellenmiş kişiler’e dokunun, ekleye tıklayarak engellemek istediğiniz kişiyi aratın ve seçin.

iPhone telefonlarda yapmanız gereken; Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Engellenenler > Yeni Ekle yolunu izleyip engellemek istediğiniz kişileri buradan eklemek. Bir diğer yöntem ise yine sohbete girerek kişinin adına dokunup ardından Kişiyi Engelle > Engelle’yi seçmeniz.

Engellemek istediğiniz kişi telefonunuzda kayıtlı değilse sizinle iletişime geçtiğinde sohbeti açarak her iki işletim sistemi için de belirtilen yolları takip edip engelleyebilirsin. Telefonunuza kayıtlı olan bir kişinin engelini kaldırabilirsiniz ancak telefonunuzda kayıtlı olmayan bir numarayı engellediğinizde bu kişinin engellini sonradan kaldıramazsınız.

Bu yöntemlerle engellediğiniz kişiler yaptığınız güncellemeleri göremez, size mesaj atamaz, arayamaz ve profil fotoğrafınıza ulaşamaz. Kişileri engellediğinizde onu telefonunuzdan silmiş olmazsınız bunun için kişiler veya rehberinizden silmeniz gerekmektedir. Aynı zamanda siz de engellediğiniz kişinin güncellemelerini göremez ve mesaj atıp arayamazsınız.

Kişileri engellemenizden itibaren onların engelini kaldırdığınız ana kadar attıkları mesajlar ve durum güncellemeleri size hiçbir zaman iletilmez.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal