WhatsApp’ın Alternatif Uygulaması Belli Oldu! Signal Nedir? Signal Nasıl Çalışıyor?

WhatsApp’ın yeni gizlilik ilkesi, tepkilerin büyümesine yol açtı. Yeni gizlilik ilkesini onaylamayan şahısların, uygulamalarının silineceği söylentileri ise sosyal medyada fazlasıyla konuşuldu. Ancak ortaya yeni bir uygulama çıktı! Peki WhatsApp’ın yerini alacak uygulama Signal nasıl çalışıyor? haberimizde…

08.01.2021-09:50 - (Son Güncelleme: 08.01.2021-13:59) WhatsApp’ın Alternatif Uygulaması Belli Oldu! Signal Nedir? Signal Nasıl Çalışıyor?

WhatsApp’ın yeni güncellemesinde kullanıcıların kişisel verilerini Facebook ve diğer grup şirketleriyle paylaşma şartı koşması, yeni alternatiflerin çıkmasını sağladı. Kişisel verilerin ihlal edileceği korkusu herkese endişe verirken, yeni güncellemeyi kabul etmeyen şahısların 8 Şubat 2021'den sonra WhatsApp’ı kullanıp kullanamayacağı da merak konusu oldu.

SİGNAL NEDİR?

WhatsApp’ın alternatif uygulamalarından biri, Elon Musk, Jack Dorsey ve Edward Snowden’in ‘Bunu kullanın’ diyerek önerdiği Signal’dir. Politika değişiklikleri ve erişim sorunları ile Telegram ilk akla gelirken, ikinci tercih ise Signal oldu.

Signal, WhatsApp’ın şifrelemesini yazan ismin kurucusu aynı zamanda CEO’sudur. Signal Vakfı tarafından geliştirilip desteklenen Signal, Brian Acton ile Moxie Marlinspike tarafından kurulmuştur.

SİGNAL NASIL ÇALIŞIYOR?

Açık kaynaklı ve şifreli anlık mesajlaşma uygulaması olan Signal, aynı WhatsApp gibi sesli ve görüntülü arama yaparak konuşma imkanı sağlıyor. Android ve İOS uygulamalarında kullanabileceğiniz gibi Mac ve Windows versiyonlarını da bulunuyor.

‘SİGNAL KULLANIN’

Son güncelleme ilkesinin ardından Tesla ve SpaceX şirketlerinin sahibi Elon Musk, sosyal medya üzerinden ‘Signal Kullanın’ çağrısında bulundu. Ayrıca ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nın eski sistem analisti Edward Snowden, Twitter’ın kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey de Signal kullanılmasını destekledi.

Edward Snowden, ‘Signal'i her gün kullanıyorum’derken, Jack Dorsey ise ‘Signal'e güveniyorum. Çünkü iyi inşa edilmiş, ama daha da önemlisi, açık kaynak ve tamamen hibe ve bağışlarla finanse ediliyor.’ açıklamasında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal