Whatsapp'a Yeni Güncelleme! Silinen Mesajlar Geri Geliyor

Cevaplama seçeneğiyle WhatsApp’ta silinen mesajlarınız geri geliyor

16.02.2018-18:29 - (Son Güncelleme: 16.02.2018-18:27) Whatsapp'a Yeni Güncelleme! Silinen Mesajlar Geri Geliyor

Geçtiğimiz aylarda uygulamaya herkes için mesajları sil özelliği getiren WhatsApp, kullanıcıların silmek istedikleri mesajları sadece kendilerinden değil karşıdaki kullanıcılardan da silebilmesini sağlıyordu. Ancak, konuştuğunuz kişinin, mesaj silinirken mesajı cevapla seçeneğine basması halinde bu özelliğin çalışmıyor.

Üstelik orijinal mesajı silseniz dahi konuştuğunuz kişi cevapla seçeneği sayesinde mesajı görebiliyor. Hem birebir yazışmalarda hem de grup konuşmalarında karşılaşabileceğiniz bu durumun bir hata mı yoksa bir özellik mi olduğu henüz bilinmiyor. Şayet bu durum, WhatsApp’ın bir özelliği ise bundan sonra cevapla seçeneğini sıkça kullanan kişilerle olan yazışmalarınızda daha dikkatli olmanızda fayda var.
Yukarıda da göreceğiniz üzere orijinal mesaj tamamen silinebiliyor. Ancak cevapla seçeneği ile mesaj yeniden ortaya çıkıyor.

Daha önceki yazılarda da belirttiğimiz gibi herkes için mesajları sil özelliği sadece son 7 dakika içinde gönderdiğiniz mesajlar için geçerli. Üstelik bu özelliğin kullanılabilmesi için mesajlaşan tarafların ikisinin de uygulamanın son versiyonunu kullanması gerekiyor. Bu konuyla ilgili WhatsApp’ın sıkça sorulan sorular sayfasına baktığımızda ise “Herkesten silme başarısız olursa size haber verilmeyecektir.” ibaresini görüyoruz. Ancak cevapla seçeneği ile ilgili detaylı bir bilgilendirme yok. Dolayısıyla karşılaştığımız bu durumun bir özellikten çok bir hata olduğunu söylememiz mümkün.

Bu hatanın yanı sıra silinmiş mesajlara ulaşmanın çok da zor olmadığı şimdiye kadar bir çok kişi tarafından gündeme getirildi. Hatta geçtiğimiz aylarda Android işletim sistemi üzerine yazılar yayınlayan bir İspanyol blog’u, bildirim geçmişi üzerinden silinen mesajlara ulaşmıştı.

Mesajlaşma uygulamaları arasında Facebook’un gözdesi olan WhatsApp, 2017’nin dördüncü çeyrek rakamlarına göre aylık 1,5 milyar aktif kullanıcıya ve 60 milyar mesaja ulaştı. Geçtiğimiz aylarda işletme hesapları ve spam mesajları engelleme gibi yeni özelliklere kavuşan uygulama sanırız bu basit hatanın da üstesinden gelecektir.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal