WhatsApp Sözleşmesi İptal Mi Edildi? Rekabet Kurulu'ndan Flaş Hamle!

WhatsApp Sözleşmesi ile birlikte kullanıcıların bilgilerini Facebook tarafıyla paylaşma zorunluluğu getiren WhatsApp uygulaması hakkında son dakika gelişmesi! Hakkında resmen soruşturma başlatıldı.

13.01.2021-15:17 - (Son Güncelleme: 12.01.2021-13:02) WhatsApp Sözleşmesi İptal Mi Edildi? Rekabet Kurulu'ndan Flaş Hamle!

Facebook ve WhatsApp'ın kullanıcılarına WhatsApp Sözleşmesi onaylatarak bilgilerin Facebook tarafıyla paylaşılması zorunluluğu günlerdir konuşulmaya devam ederken, Türkiye'de Rekabet Kurulu sözleşme zorunluluğunun iptal edilmesini isteyerek soruşturma başlattığını açıkladı. 

WHATSAPP SÖZLEŞMESİ İLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Rekabet Kurulu, ABD'li teknoloji devi Facebook'un sahibi olduğu WhatsApp uygulamasından verilerin paylaşılması zorunluluğunu durdurmasını isteyerek Facebook Inc., Facebook Ireland Ltd., WhatsApp Inc. ve WhatsApp LLC hakkında 4054 sayılı Rekabetin Korunması ile ilgili Kanun'un 6. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespiti amacıyla resmen soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

WhatsApp uygulamasının en son 8 Şubat tarihine kadar kullanıcıların telefonlarındaki bilgileri Facebook ile paylaşılabilmesi için kullanıcılara zorunlu olarak sunduğu gizlilik sözleşmesi ile tepkiler devam ederken, Bilgi Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Atalay'dan da önemli bir açıklamalar geldi. 

İşte Ahmet Hamdi Atalay'ın açıklamaları: "WhatsApp açık rıza ile her türlü bilgiyi legalize etmek istiyor. O platformlara giren her türlü bilgi depolanıyor. Bunlar ülke analizlerinde, kişi, kurum zafiyetlerinin tespitlerinde kullanılabiliyor. Kitlelere ve kurumlara yönelik faaliyetlerin planlanmasında kullanılıyor. WhatsApp daha önce bu verileri toplarken yarım ağız onaylarla izin istiyordu, son gelinen noktada açık bir rıza ile bunu yapmak istiyorlar."

FACEBOOK, TELEFONDAKİ KİŞİSEL VERİLERİN NE KADARINA ULAŞABİLİYOR?

"Veri toplanmasına ilişkin tehdit sadece WhatsApp ile de sınırlı değil. WhatsApp'ın sahibi olduğu Facebook, telefonda yer alan kişisel verilerin ortalama 71'ine, Instagram yüzde 59'una, Spotify yüzde 35'ine, Netflix yüzde 26'sına erişebiliyor. Erişilen bilgiler arasında isim, yaş, doğum gibi standart bilgilerin yanısıra, bankacılık bilgileri, anne kızlık soyadı gibi daha önce telefonda tuşlanan şahsi bilgiler de kayda alınabiliyor." 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal