Video Laringoskopta Seri Üretime Geçildi

Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezinde (BİLSEM), sağlık personellerinin Coronavirüs salgınıyla mücadelesine katkıda bulunmak amacıyla geliştirilen video laringoskopun seri üretim aşamasına geçildi.

13.04.2020-09:02 - (Son Güncelleme: 13.04.2020-08:58) Video Laringoskopta Seri Üretime Geçildi
Coronavirüs salgınından sağlık personellerini korumak için geliştirilen yüz koruyucu siperlik ve video laringoskop çalışmaları devam ediyor. Her bir video laringoskopun üretimi 7 saat sürerken haftada 250 adet üretilen cihazlar Kırklareli Sağlık Müdürlüğü'ne teslime edilecek.

BİLSEM Müdürü Nejat Büyükyakalı yaptığı açıklamada, Coronavirüsle mücadelede fedakarlık gösteren sağlık personeline herkesin minnettar olduğunu söyledi.

Sağlık çalışanları için 3D yazıcılar ile yüz koruyucu siper, solunum yetmezliği çeken hastalar için entübasyon tüpünün yerleştirilmesinde kullanılan video laringoskop üretimini sürdürdüklerini anlatan Büyükyakalı, şunları söyledi:

"İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinasyonu ile Kırklareli Sağlık Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde sağlık personelinin ihtiyaç duyduğu malzemelerden 3D yazıcı ile üretebileceğimiz malzemeleri belirlemiştik. Gönüllü bir çalışma ile sağlık çalışanlarımıza ücretsiz ulaştırdığımız sağlık malzemelerinin üretimine tüm imkanlarımızla destek vermeye devam edeceğiz."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal