Vestel Coronavirüs Nedeniyle Üretime Ara Verdi

Tüm dünyada Coronavirüs salgını nedeniyle teknoloji şirketleri üretimlerini durduruyor. Pek çok şirket ilave olarak güvenlik gerekçesiyle mağazalarını da kapatıyor. Türkiye’de de etkisini artıran salgın sonrası Vestel üretim yapmayı durdurma kararı aldı.

27.03.2020-15:18 - (Son Güncelleme: 27.03.2020-15:16) Vestel Coronavirüs Nedeniyle Üretime Ara Verdi

Tüm dünyada en önemli gündem maddesi konumunda bulunan Coronavirüs (Covid-19) salgını, küresel bazda üretimi de olumsuz etkiledi. Teknoloji devlerinin yüz milyarlarca dolar değer kaybettiği durum ülkemizdeki teknoloji şirketlerini de etkiliyor.

Böylece Apple, Sony, Samsung, BMW gibi şirketlerin ardından üretimini durduran firmalar arasına Vestel’de katılmış oldu. Elektronikten, akıllı telefonlara kadar geniş bir alanda teknoloji üreten Vestel yaptığı duyuruyla üretime 1 hafta ara verdiğini açıkladı. Şirketin yaptığı açıklamada üretime gerekçe olarak Avrupa’dan gelen siparişlerin ertelenmesi gösterilirken açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgını ve en büyük pazarımız olan Avrupa’nın salgının yeni merkezi haline gelmesi ve buna bağlı olarak yurt dışı müşterilerimizden gelen sipariş erteleme talepleri nedeniyle, üretiminin büyük bir bölümünü ihraç eden Şirketimiz, 30 Mart–5 Nisan tarihleri arasında bir hafta süre ile üretime ara verecektir. Üretim dışında kalan faaliyetlerimiz ise alınan çeşitli sağlık ve güvenlik tedbirleri çerçevesinde devam edecektir.”

Diğer tarafttan Türkiye’de üretimini durduran tek şirket Vestel değil. Ayrıca, Oyak Renault, Toyota ve Ford Otosan gibi şirketlerde üretim tesislerini kapatan firmalar arasında bulunuyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal