Uzmanlar, Clean Master Uygulaması Hakkında Uyardı

En çok indirilen uygulamalardan biri olan ve akıllı telefonların hafızasında temizlik yapma ve performans artırıcı özellikleri nedeniyle yaygın kullanılan Clean Master hakkında siber güvenlik uzmanları uyardı. Uygulama izinsizce kullanıcı verilerinizi topluyor.

04.03.2020-11:11 - (Son Güncelleme: 04.03.2020-13:06) Uzmanlar, Clean Master Uygulaması Hakkında Uyardı

Akıllı telefonların yaygınlaşması her geçen gün daha fazla uygulamayı hayatımıza sokuyor. Özellikle bazı uygulamalar ise sağladıkları özellikler bakımından akıllı telefon kullanıcılarının neredeyse ortak kullandıkları programlar haline geldi.

Ancak, uygulamaların kullanımınıza sunduğu özellikler dışında zararlarının da farkına varmak çok önemli. Çünkü bunları tespit etmek daha zor olabiliyor.

Forbes dergisinde yer alan bir haberde, Android uygulama mağazası Play Store'da 1 Milyardan fazla indirilen Clean Master uygulamasının izinsizce internet geçmişinizi paylaştığı bilgisine yer verildi.

Siber güvenlik uzmanlarına göre Clean Master uygulaması hali hazırda milyonlarca akıllı cihazda yüklü bulunuyor. Uzmanlar bir an önce uygulamanın akıllı cihazlardan silinmesi gerektiğini söylüyor.

Uygulamanın kullanım koşullarını ihlal etmesinin ardından, Android’in kurucusu Google ise, Clean Master'ı platformdan kaldırıp kaldırmayacağına yönelik henüz resmi bir açıklamada bulunmadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal