Ukrayna ve Sırbistan Türkiye’den SİHA Satın Alacak

Yerli üretim Türk İHA ve SİHA’ları için dünyadan talepler gelmeye devam ediyor. Ukrayna 48 adet Bayraktar TB2 alacağını açıklarken Sırbistan Cumhurbaşkanı da taleplerinin olduğunu söyledi.

06.10.2020-10:06 - (Son Güncelleme: 06.10.2020-11:22) Ukrayna ve Sırbistan Türkiye’den SİHA Satın Alacak

Azerbaycan ve Ermenistan çatışmalarında önemini tekrar ispatlayan, daha önce de Suriye ve Libya’da Rus hava sistemlerini bozguna uğratan yerli üretim SİHA’lar için talipler çıkmaya devam ediyor. Ukrayna’dan 48 adet Bayrak TB2 alacağız açıklaması gelirken, Sırbıistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ise Türk İHA’larının son derece iyi olduğunu söyleyerek kendilerinin de satın alamak istediklerini söyledi.

UKRAYNA 48 ADET BAYRAK ALACAK

Daha önce Türkiye'den 6 adet Bayraktar SİHA alan Ukrayna, 48 adet daha Bayraktar TB-2 satın alabileceklerini açıkladı.

Ukrayna devletine ait savunma sanayi firması Ukrspetsexport'in CEO'su Vadsim Nozdri, "Ukrayna Savunma Bakanlığı, silahlı kuvvetler için 48 adet yeni Bayraktar TB-2 satın almayı planlıyor" bilgisini paylaştı.

SIRBİSTAN: "BİZ DE SATIN ALMAK İSTİYORUZ"

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Türkiye'den insansız hava araçları (İHA) satın alma konusu ile çok yakından ilgilendiklerini belirterek, Türk İHA'ların son derece iyi olduğunu ifade etti.

İHA sistemlerini çok ilginç bulduklarını ve gelecekte bunlardan satın almak istediklerini kaydeden Vucic, "Türk tarafı ile anlaşıp anlaşamayacağımızı göreceğiz. Ne olursa olsun, burada bahsi geçen insansız hava araçları oldukça iyi. Türk üreticilerin hakkını vermem gerekiyor." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal