Uçan Taksi Vahana İlk Uçuşunu Yaptı

Airbus tarafından test süreci yürütülen sürücüsüz elektrikli taksi projesi Vahana'nın ilk prototipi Alfa 1 deneme uçuşunu başarıyla tamamladı.

03.02.2018-17:38 - (Son Güncelleme: 03.02.2018-17:33) Uçan Taksi Vahana İlk Uçuşunu Yaptı

Airbus tarafından projesi geliştirilen elektrikli uçan taksi ilk denemesini başarı ile tamamladı. Fransız havacılık devinin açıklamasına göre, Vahana adı verilen tam boyutlu sürücüsüz uçan taksi sabah 08:52'de uçuşa geçti. 5 metre yüksekliğe ulaşan taksi tam 53 saniye havada kalmayı başardı.

ÇATIDAN ÇATIYA UÇULACAK

Airbus, uçan bir otonom fgrubu oluşturmayı planladığını belirterek özellikle nüfusun yoğun yerleşim yerlerinde çatıdan çatıya ulaşım gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

2016 yılında başlatılan proje kapsamında ilk uçuşunu yapan Alfa 1 modelinin seri üretime geçmesinin 2020 yılını bulacağı belirtiliyor.

Airbus'un uçan taksisi Vahan 6.2 metre genişliğinde, 5.7 metre uzunluğunda ve 2.8 yüksekliğinde. Aracın ağırlığı ise 744 kilogram.


UBER DİKKATLE TAKİP EDİYOR

Vahana Proje uzmanı Zach Lovering, "Amacımız, şehir trafiğine çözüm olabilecek tek kişilik bir elektrikli otonom taksi üretmek ve son teknolojiyle kişisel uçma deneyimini özgürleştirmek. Vahana'nın uçuşu harikulade bir adım dedi.". Uber'in de projeyi özenle takip ettiği belirtiliyor.

Boeing de benzer yönde adım atmasıyla biliniyor. Airbus'un Amerikalı rakibi geçen yıl Aurora Havacılık Bilimlerini satın almıştı.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal