Uçan Arabanın İnsanlı Uçuşları Başladı

SkyDrive şirketinin SD-03 uçan araba modeli ile yapılan insanlı test uçuşları başladı. Uçan araçların 2023 yılında kullanılması bekleniyor.

29.08.2020-12:46 - (Son Güncelleme: 29.08.2020-15:19)

Japonya’da Skyrive şirketi SD-03 ismiyle bir uçan araba modeli geliştirmişti. Aracın insanlı test uçuşları başladı. Deneme uçuşunun görüntülerinde, aracın pervaneleriyle 1-2 metre yükseldiği ve 4 dakika boyunca havada kaldığı görüldü.

10 DAKİKA HAVADA KALABİLİYOR

Uçan arabanın şimdiye dek sadece 5 ila 10 dakika havada kaldığını ifade eden SkyDrive girişiminin başındaki Tomohiro Fukuzawa, aracın 30 dakika uçabilmesi halinde ihraç edilmesi dahil daha fazla potansiyele sahip olabileceğini ifade etti.

Uçaklar ve helikopterlerin aksine 'elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL)' hava araçları, prensipte kişisel yolculuklar için daha hızlı seyahat imkanı sunuyor.  

OTOMATİK UÇABİLİYOR

Otomatik olarak da uçabilen söz konusu araçlar, havalimanlarının yoğunluğunu, trafik sıkışıklığıyla ilgili problemleri ve pilot kiralamanın maliyetlerini ortadan kaldırabilir. Bununla birlikte araçların ticarileşmesinin önündeki engeller arasında pil ömrü, hava trafik kontrolü ve diğer altyapı sorunları yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal