Twitter’da Organ Ticareti Reklamı Yer Aldı

Popüler sosyal medya uygulamalarından Twitter’da bir skandal yaşandı. Organ tacirliği yapan bir örgütün reklamı yayınlanan uygulamada reklam, şirkete ihbar edilmesinin ardından kısa sürede kaldırıldı.

15.02.2020-12:08 - (Son Güncelleme: 15.02.2020-12:02) Twitter’da Organ Ticareti Reklamı Yer Aldı

Bugün internet kullanıcı olarak hepimiz, sosyal medya hesaplarımızda birçok reklamla karşılaşıyoruz. Geliştirilen algoritmalar ve hakkımızda toplanan verilerle ilgi alanlarımıza en uygun reklamlar çıkarılıyor. Bunların yanında açılan sahte hesaplar üzerinden de dolandırıcılık ve suç içeren reklamlar da yapılıyor.

Sosyal medya şirketleri bu tarz hesaplar ve kişilerle mücadele etmek için birimler kuruyor ve ekipleriyle platformlarını izleyerek müdahalelerde bulunuyor. Ancak bu müdahaleler bazen gecikebiliyor ya da şirket tarafından bu paylaşımlar hemen fark edilemeyebiliyor.

Geçtiğimiz günlerde tüm bunlara bir emsal teşkil edecek çok daha kötü bir reklamlı tweet ortaya çıktı. Nicorette adlı sigarayı bırakmak için ilaç satan bir firmanın yönlendirmesiyle Coates’in karşısına çıkan reklam İnsan organları sattığı anlaşılan bir sayfaya ait.

Bir gazeteci olan Tyler Coates tarafından fark edilen paylaşımın Coates’in karşısına zaman akışında reklamlı tweet olarak çıktı. Gazeteci skandalı ekran görüntüsü olarak paylaştı.

 

Yapılan skandal reklamlı tweet’te “Böbreğe mi ihtiyacınız var? Donör beklemeyi bırakın ve sıranın en önüne geçin! Birçok insan böbreklerini ucuza satıyor. Hemen kendi böbreğinizi satın alın!” yazıyor.

Tyler Coates’te karşısına çıkan bu reklama haklı olarak tepki göstererek kendi sayfasından bir paylaşımda bulundu. Paylaşımında “Nicorette’in, hiç sigara içmeyen biri olan bana, bu reklamı gün içerisinde yüzlerce kez göstermek için harcadığı paralara üzülüyorum”

 

İnsan organları satan Twitter hesabı kapatıldı. Gizmodo’ya konuşan Twitter sözcüsü bu tweetlerin şirketin Kabul Edilemez İş Uygulamaları Politikalarını ve Uygunsuz İçerik Politikalarını ihlal ettiğini dile getirdi. Sözcü, içeriklerin incelenmesi için hem insanların hem de makinelerin kullanıldığını ve bu alana yeni yatırımlar yapıldığını belirtti.

Google ve Facebook reklamlarının aksine hedeflemeli reklamlara izin vermeyen platform, 2019 yılı içerisinde 1,47 milyar dolarlık kâr elde etmeyi başarmıştı. Twitter reklamlarının, ülkemizde de olduğu gibi kendi çapındaki küçük dolandırıcılar tarafından belli bir süre daha kullanılacağı kesin gibi duruyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal