Twitter Hikayeler Özelliği Twitter Fleet Nasıl Kullanılır?

Twitter Fleet nasıl kullanılır? Fleet nasıl atılır? Twitter Fleet gizleme nasıl yapılır? Twitter hikayeler özelliği Twitter Fleet hakkında bilinmesi gerekenler.

05.03.2020-15:51 - (Son Güncelleme: 18.04.2021-09:51)

Twitter Snapchat ve İnstagram hikayeler benzeri 24 saat sonra silinen hikayeler özelliğini geçtiğimiz yıl Twitter Fleet adıyla duyurmuştu. 13.6 milyon aktif Twitter kullanıcısı tarafından kullanılan bu özellik kısa sürede popüler oldu. Peki Twitter Fleet nedir? Twitter Fleet nasıl kullanılır? Fleet nasıl atılır? İşte Detaylar...

TWİTTER FLEET NEDİR?

Fleet, İngilizce'de 'kısa sürede, hızlı' anlamına geliyor. Bu nedenle Twitter hikayeler özelliği Twitter Fleet olarak isimlendiriliyor. Atılan tweetler de fleet olarak hikayeleştirilebiliyor. Ancak bu fleetler 24 saat sonra kayboluyor.

Fleet'ler en fazla 280 karakterden oluşuyor. Twitter Fleet kısmında yer alan tweetler normal tweetlerden farklı olarak beğenilemiyor ve retweet edilemiyor. Öte yandan Twitter Hikayeler kısmında yer alan fleetlere doğrudan emoji ya da mesajlarla yanıt verilebiliyor. Hikayeler özelliği daha önceden Instagram, Facebook, WhatsApp, SnapChat gibi platformları kullananlar için zorlanmadan bir kullanım imkanı sunuyor.


Twitter, yaptığı uzun süreli testlerin ardından “Fleet” özelliğini bütün ülkelerde aktif hale getirdi. Popüler sosyal medya uygulamasının resmi bloğunda Twitter Fleet hakkında detaylı bir açıklama bulunuyor. Twitter’ın ürün yöneticisi Mo Al Adham, “Fleet”i kısa süreli anlık fikirlerin paylaşılması için geliştirdiklerini söylemişti. Peki, Twitter Fleet nasıl kullanılır?

TWİTTER FLEET NASIL KULLANILIR? TWİTTER HİKAYE ATMA

Twitter kullanıcıları Twitter Fleet için metinlerden, tweetlerinden fotoğraflardan ya da videolardan kolay bir şekilde fleet oluşturabiliyor. Twitter hikayelerde tweet paylaşmak için tweetin altındaki 'paylaş' sekmesine, daha sonra 'Fleet'te paylaş' sekmesine tıklamak yeterli. 

Twitter Fleet nasıl kullanılır? Özelliğin bir diğer kullanım şekli de tweet akışının en üst kısmında görülen fleetlerin sol tarafında bulunan 'Ekle' sekmesine tıklamaktır. Açılan ekranda tercihinize göre metin, video ya da görsel eklemesi yaparak fleet paylaşabilirsiniz. 

Bir fleete cevap vermek için ise görüntülediğiniz fleetin en alt kısmında bulunan 'mesaj gönder' kısmına tıklamaktır. Eğer fleeti atan kişi mesaj alımlarını gizlememişse kolay bir şekilde Twitter hikayeye yanıt verebilir, kullanıcı ile iletişime geçebilirsiniz.

Fleet atmak ya da fleetlemek deyimleri de Twitter Fleet ile birlikte hayatlarımıza giren kavramlardan oldu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal