Twitter, Türkiye'yi Hedef Alan Hesapları Kaldırdı

Popüler sosyal medya platformu Twitter, son zamanlarda Türkiye’yi hedef alan paylaşımlar yapan yaklaşık 8 bin hesabın silindiğini açıkladı. Şirket yetkilerinin yaptığı açıklamada Türkiye’yi hedef gösteren bu hesapların Mısır ve Suudi Arabistan kaynaklı olduğu belirtildi.

03.04.2020-11:52 - (Son Güncelleme: 03.04.2020-14:56) Twitter, Türkiye'yi Hedef Alan Hesapları Kaldırdı

Twitter yetkilileri platform üzerinde yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi paylaştı. Buna göre şirket son zamanlarda yapılan devlet destekli bilgi operasyonlarına karşı savaş veriyor. Çalışmalar kapsamında aralarında Suudi Arabistan, Mısır, Honduras, Sırbistan ve Endonezya'nın bulunduğu 5 ülkeden yönetilen hesaplar silindi.

Konuya ilişkin Twitter Safety tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre Suudi Arabistan'la ilişkisi tespit edilen 5 bin 350 hesap kaldırıldı. Ayrıca El Fagr isimli Mısır kaynaklı bir ağ tespit edildiği ve bu ağa dahil olan 2 bin 541 hesabın silindiği bilgisine yer verildi.

Bu ağ üzerinden oluşturulan sahte hesaplar kullanılarak, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bazı ülkelere yönelik eleştirel mesajlar yayınladığı belirtildi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal