Twitter Onaylı Hesap Kullanımını Artıracak

Şimdiye kadar herkesin sahip olamadığı belirli takipçi sayısı ve tanınırlığı gerektiren ya da kurumsal olmak gibi kuralları olan onaylı hesap kullanımını Twitter daha yaygın hale getirmek için adımlar atıyor. Bu sayede Coronavirüs hakkında yanlış bilgilerle mücadele etmenin kolaylaştırılması amaçlanıyor.

25.03.2020-13:23 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-13:00) Twitter Onaylı Hesap Kullanımını Artıracak

Şirket yetkililer önceki haftalarda platform için yalan ve asılsız haberlerle, Coronavirüs salgını ile mücadeye zarar veren paylaşımları engelleme kararı almıştı. Bunun üzerine bir adım daha atarak Twitter, sağlık uzmanlarının şahsi hesaplarını onaylı hale getirebilmelerine imkan verecek.

Twitter yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, bu süreçte uzmanların belirlenmesi için küresel kamu sağlığı yetkilileriyle birlikte çalışıldığının ve şimdiden yüzlerce uzmanın hesabının onaylandığını belirtildi.

Twitter, bu süreçte hesabını onaylatmak isteyen ve sağlık kuruluşlarında ya da akademik enstitülerde çalışanların izlemesi gereken adımları da açıkladı. Buna göre hesap doğrulama sürecinde hesabın bağlı olduğu e-posta adresinin bir sağlık kuruluşu ya da akademik bir kuruluşla ilişkili olması gerekiyor.

Ayrıca biyografi kısmında bağlı olunan kuruluşa bağlantı verilmesi ve bağlantı verilen sayfada da Twitter hesabına yönelik referansların bulunması halinde kullanıcı hesapları onaylı hesaba çevriliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal