Twitter, Filistinli Hesapları Kapatıyor

Arap ülkelerinin İsrail ile ilişkilerini normalleştirmesine tepki gösteren pek çok Filistinli hesap, Twitter tarafından kapatıldı.

01.11.2020-11:42 - (Son Güncelleme: 01.11.2020-17:38) Twitter, Filistinli Hesapları Kapatıyor

Mısır ve Ürdün’den sonra geçtiğimiz ay Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Sudan da İsrail ile ilişkilerini normalleştirdi. Bazı Filistinli hesaplardan da bu duruma tepki gösteren içerikler paylaşıldı. Ancak fikir özgürlüğü ile uyuşmayan bir şekilde bu sayfaların Twitter tarafından kapatılması tepki topladı.

"Sada Social" isimli merkezin müdürü İyad er-Rifai, son dönemde Twitter'ın çok sayısa Filistinli hesabı kapattığını duyurdu. Söz konusu hesapların kapanmasıyla ilgili tepkilerin yer aldığı ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun imzasını taşıyan bir mektup kaleme alarak Twitter yönetimine gönderdi.

TWİTTER’DAN AÇIKLAMA YAPILMADI

Filistinli Gazeteciler Forumu ise yaptığı açıklamada, Filistinli aktivistlerin hesaplarının İsrail'in uyguladığı baskı sonucu kapatıldığını belirtti.

Forum, Twitter yönetiminden, söz konusu karardan vazgeçmesini, düşünce ve ifade özgürlüğüne bağlılık göstermesini istedi. Twitter'dan konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmış değil.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal