TUSAŞ ve Boeing Arasında İşbirliği Anlaşması

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Boeing ile bir işbirliğine imza attı. Yerli şirket, dünya devi için termoplastik kompozit parça üretecek.

12.11.2020-11:54 - (Son Güncelleme: 12.11.2020-11:59) TUSAŞ ve Boeing Arasında İşbirliği Anlaşması

Yerli ve milli teknolojisiyle havacılık teknolojilerine yön veren TUSAŞ, dünya devi Boeing ile işbirliğine girişti. TUSAŞ, Boeing ile termoplastik kompozit parçaların tasarlanması ve üretiminin gerçekleştirilmesi için yeni bir yatırım gerçekleştirdi.

Termoplastik kompozit parçalar, yüksek kapasiteli hızlı üretim teknolojisini barındıran ve geleceğin hava araçlarında yer alacak olan önemli bir parça. Bu parçaların konvansiyonel kompozitlere nazaran ürün döngüsü ve proses alanlarındaki maliyeti yüzde 30 düşürmesi öngörülüyor.

YERLİ VE MİLLİ İMKANLARLA ÜRETİLECEK

TUSAŞ, tam otomasyonlu makineler ile yüksek kapasiteli, kaliteli ve hızlı üretim teknoloji tesisi olmasının yanı sıra termoplastik kompozit üretim kabiliyeti de kazanmış oldu. Bu alanda çalışacak olan teknik personelin de yetişmesine imkan sağlayacak olan tesis, yerli ve milli imkanlarla dünya standartlarında termoplastik kompozit parça üretecek.

Yüksek kalitede üretilecek termoplastik kompozitler TUSAŞ özgün ürünleri başta olmak üzere, havacılık endüstrisinde kullanılmak üzere çeşitli boyut ve geometrilerde parça üretimini gerçekleştirmeye aday olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal