TÜRKSAT 5A Uydusundan İlk Görüntüler Geldi

Uzay teknolojileri açısından çok önemli bir etkinlik olan GlobalSAT Show, Türkiye’nin yakında uzaya fırlatacağı Türksat 5A’dan da ilk görüntüler yayınlandı.

03.09.2020-12:34 - (Son Güncelleme: 03.09.2020-16:20)

Uzayda gücüne güç katmaya devam eden Türkiye, pek yakında Türksat 5A ve 5B uydularını da uzaya fırlatacak. Dün akşam gerçekleşen GlobalSAT Show etkinliğinin canlı yayınında Türksat 5A uydusundan ilk görüntüler yayınlandı.

Etkinliğe TURKSAT Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Ertok, Airbus Savunma ve Uzay Bölümü Telekom Uyduları Uzay Sistemleri Başkan Yardımcısı François Gaullier ve SpaceXTicari Fırlatma Baş Direktörü Stephanie Bednarek katıldı.

UZAY YOLCULUKLARI MASAYA YATIRILDI

Etkinlik, uzay teknolojileri için oldukça önemliydi. Çünkü bu etkinlik kapsamında uydu üretimi ve uzay yolculukları gibi konular masaya yatırıldı.

GlobalSAT Show kapsamındaki önemli bölümlerden bir tanesi de T3 Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Alper Güzel'in TEKNOFEST etkinliğinde yapılacak "Model Uydu Yarışması" ile ilgili yaptığı açıklamalardı. Bu bağlamda söz konusu sohbete, daha önce düzenlenen bir yarışmada dünya ikincisi olarak tasarladıkları uyduyu uzaya gönderme imkanı yakalayan Grizu-263 takımının kaptanı Çağla Ayça Dursun ile milli gözlem uydusu olan RASAT'ın takım kaptanı Sedat Taha Şener de katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal