'Türkiye'nin Otomobili'nin Üretileceği Alanda İnceleme Yapıldı

Bursa'da, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun 2022 yılında yerli otomobili üreteceği Gemlik Askeri Hara Bölgesi'nde bir dizi incelemeler gerçekleştirildi.

06.01.2020-14:24 - (Son Güncelleme: 13.01.2020-11:14) 'Türkiye'nin Otomobili'nin Üretileceği Alanda İnceleme Yapıldı
Garnizon Komutanı ve Gemlik Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Albay Sacit Sabuncu, askeri bölgeye gelen Bursa Valisi Yakup Canpolat, İlçe Kaymakamı Yaşar Dönmez, AK Parti Bursa milletvekilleri Efkan Ala, Zafer Işık, Refik Özen ve Emine Yavuz Gözgeç ile AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman'a fabrikanın kurulacağı arazi konusunda bilgilendirmede bulundu.

İnceleme sonrası açıklamalarda bulunan Zafer Işık, Türkiye'nin otomobilinin üretileceği alanda incelemelerde bulunduklarını belirtti. Bazı çevrelerin söz konusu alanda zeytin ağaçlarının kesileceği iddialarında bulunduğunu aktaran Işık, "Fabrikanın yapılacağı alan, boş ve kısmen sazlıkların bulunduğu çorak bir bölge. Bölgede hiçbir ağaç bulunmuyor.'' açıklamasında bulundu.

Işık, fabrikanın yapılacağı alan ile ilgili plan düzenlemelerini ilgili bakanlıkların yürüteceğini, sürecin başladığını ve takibin Bakanlık tarafından yapılacağını belirtti.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal