Türkiye’nin İnternete Erişim Oranı Belli Oldu

internet teknolojilerin gelişmesiyle internete ulaşılabilirlik ve kullanılabilirlik daha da önem kazandı. Uluslararası bazı kuruluşlar yaptıkları araştırmalarla ülkelerin internete erişimlerinde ne seviyede olduğunu ortaya çıkarmayı amaçlıyor. Eurostat tarafından yapılan son araştırmanın da sonuçları açıklandı.

25.01.2020-14:24 - (Son Güncelleme: 25.01.2020-11:17) Türkiye’nin İnternete Erişim Oranı Belli Oldu

EUROSTAT tarafından yapılan araştırma verilerine göre, Avrupa’da evde internet erişimi olan hanelerin yüzdesi paylaşıldı. Türkiye’de internete erişebilen hane halklarının oranın yüzde 88 olduğu görüldü. Evde internet erişiminin en yüksek olduğu ülke ise yüzde 98 ile Norveç, İzlanda ve Hollanda olarak kaydedildi.

Araştırma toplamda 39 ülkeyi kapsıyor. Bu ülkeler arasında internete erişimi en düşük olan ülke ise yüzde 72 ile Bosna Hersek olarak belirlendi.

Türkiye’nin evden internete erişim oranın 2018 yılı ile karşılaştırıldığında da 4 puan artış gösterdiği gözlemlendi. 16- 74 yaş arası kişilerin değerlendirildiği araştırmada, internet erişiminin en yüksek olduğu diğer ülkeler ise yüzde 96 ile Birleşik Krallık, İsveç ve İsviçre, yüzde 95 ile de Almanya ve Danimarka olarak kayıtlara geçti.

Araştırma kapsamında Türkiye yaklaşık 82 Milyon nüfusuyla yer alıyor. Nüfusunun yüzde 93'ünü oluşturduğu Türkiye'de 76 Milyon kişinin mobil cihazlar üzerinden internet erişimi yapabildiği belirtiliyor. Ayrıca yaklaşık 60 Milyon intenet kullanıcısı yer alırken 52 Milyon aktif sosyal medya kullanıcısı bulunuyor. 44 Milyon kişi de sosyal medyayı mobil üzerinden kullanıyor. Böylece Türkiye'nin ortalaması hesaplandığında yüzde 88'i buluyor.

Türkiye 2018'e göre 4 puan yükseldiği ve araştırmanın bir önceki yılın Ocak ayını kapsayacak şekilde yapıldığı göz önünde bulundurulursa önümüzdeki dönemde Türkiye'nin puanını daha da artıracağı bekleniyor. 

Son olarak araştırma kapsamında internet ile alakalı basına yansıyan haber sayısı da 121 bin 631 olarak kayıtlara geçti. İnternet kullanımı ile ilgili çıkan haberlerin sayısı ise 5 bin 216 olarak açıklandı. Haber içerikleri incelendiğinde de gençlerde ve çocuklardaki internet kullanım saatlerinin fazlalılığı ön planda oldu.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal