Türkiye'nin İlk Elektrikli Zırhlı Aracı Akrep II, Dizel ve Hibrit Motor Seçenekleriyle de Üretilecek

Türkiye'nin ilk elektrikli zırhlı aracı Otokar Akrep II, 2020 yılında dizel motor ve sonrasında hibrit motor seçeneğiyle de sunulacak. Eşsiz menavra kabiliyetine sahip olan Akrep II, böylece elektrik, dizel ve hibrit gibi alternatif güç gruplarının kullanılmasına olanak sağlayacak.

14.01.2020-13:14 - (Son Güncelleme: 14.01.2020-13:17)

Teknolojinin imkanlarından en üst derecede faydalanılabilecek şekilde geliştirilen AKREP II yeni nesil zırhlı araç ailesinin ilk üyesi AKREP II, aynı zamanda Türkiye'nin ilk elektrikli zırhlı aracı.

En başından itibaren “Silahlı Keşif” konsepti göz önünde bulundurularak geliştirilen AKREP II, 90 mm’ye kadar ana silaha sahip kulelerle de donatılabilecek. Bu, 4×4 sınıfındaki bir zırhlı araç için oldukça yüksek bir ateş gücü anlamına geliyor. 90 mm çapa kadar her türlü silah sistemini üzerinde taşıyabilen Akrep II serisi elektrikli motorunun da desteğiyle çok sessiz hareket edebiliyor.

Bu sayede, keşif görevi sırasında tespit ettiği hedefleri, komuta kontrolde yaşanabilecek zaman kaybı ve zafiyetlerden bağımsız olarak, gecikmeksizin ve anında ateş altına alabilecek olan araç, elektrikli tahrik sistemi sayesinde de hızla bölgeden uzaklaşabiliyor.

İçten yanmalı motorlara kıyasla pek çok avantajı bulunan elektrikli tahrik sistemi, silahlı keşif konseptini bir adım öteye taşıyor. Öncelikle elektrik motorları, çok daha sessiz bir şekilde ve çok daha düşük ısı üreterek çalışıyor. Bu iki özellik, aracın keşif görevleri sırasında gizliliğini korumasını kolaylaştırıyor.

Bu özelliklerin tamamını bünyesinde toplayan AKREP II, ayrıca frenleme enerjisini de depolayarak, zaten yüksek olan yakıt verimliliğini de bir kademe yukarı taşıyor. Araçta kullanılan batarya teknolojisi ise lityum-iyon pilleri üzerine geliştirilmiş bulunuyor. Sahip olduğu batarya ile Akrep-IIe (IIe = elektrikli Akrep-II) tam dolu batarya ile 250 km mesafe katedebiliyor. 3 saatte ise bataryası tam dolu hale getirilebiliyor.

İleri teknolojileri askeri sahaya taşımada öncü olma hedefiyle tasarlanan araç, geleneksel zırhlı araçlara kıyasla çeviklik, düşük termal iz, yüksek hız ve sessizlik avantajlarını bir arada sunuyor. Taktik performans beklentilerine de en iyi şekilde cevap veren Akrep IIe, özellikle yakıt verimliliği, hareket, beka kabiliyeti ve entegre lojistik destek anlamında da avantajlar sunacak.

Akrep II'de Cobra II seviyesinde koruma bulunuyor. Ancak Cobra II’den daha hafif olmasından dolayı ve aynı zamanda aracın yüksekliğinin düşük kalması da tanksavar gibi tehditlere karşı avantaj sağlıyor. Akrep II’nin yıl içerisinde dizel motor ve hibrit motor seçenekleriyle sunulacağı belirtiliyor.

 Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal