Türkiye'nin İlk Deniz Seyir Füzesi Atmaca Bu Sefer Uzun Uçtu

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir, ülkemizin ilk deniz seyir füzesi "Atmaca" füzesinin ilk defa 200 km’den uzaktaki hedefi başarıyla vurduğunu ifade etti.

04.07.2020-14:42 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-14:53)

İsmail Demir, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamasında, füzenin 200 km’den uzaktaki hedefe başarıyla isabet ettirdiğini kaydederek, "Atmaca'mız bu sefer uzun uçtu. Fonksiyonlarını mükemmel şekilde yerine getiren Atmaca seyir füzemiz envantere girmeye hazırlanıyor” sözlerine yer verdi.

Atmaca, uzun menzili, düşük izi ve yüksek hedef vuruş hassasiyetiyle modern donanma platformlarında hizmete hazır bir silah sistemi. Her tip hava şartında kullanılabilen modern bir güdümlü mermi olan Atmaca, karşı önlemlere dayanıklılığı, hedef güncelleme, tekrar saldırı ve görev iptal yetenekleri ile ileri görev planlama sistemi (3D routing) sayesinde, sabit ve hareketli hedeflere karşı etkili olabiliyor.

Küresel Konumlandırma Sistemi, Ataletsel Ölçüm Birimi, Barometrik Altimetre ve Radar Altimetre alt sistemlerini kullanarak yol alan Atmaca, hedefini yüksek doğrulukla bulabilmek için aktif radar arayıcısını kullanıyor.

200 kilometrenin üzerinde menzile sahip güdümlü mermi, görüş hattının ilerisindeki hedefler için de büyük bir tehdit durumunda. Atmaca'nın, hedef güncelleme, tekrar saldırı ve görev iptal kabiliyetlerinin arkasında ise sahip olduğu gelişmiş ve modern veri linki bulunuyor. En verimli görev profilini sunabilen sistemde, hedefe zamanlama, hedefi vurma ve hedefi ateş altına alma operasyonel modları yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal