Türkiye'de Bir İlk! Üretimi Tamamlandı

Van Geliştirme Merkezi’nde (İŞGEM) çalışmalar yapan firma tarafından dolu önleme makinesi üretildi.

09.10.2018-14:39 - (Son Güncelleme: 09.10.2018-15:33)

Van Geliştirme Merkezi’nde (İŞGEM) çalışmalar yapan firma tarafından dolu önleme makinesi üretildi. Ortalama bin dönümlük alan üzerine yapılan cihaz ile yukarı 12 kilometreye gaz püskürtülüp, suyun kristalleşmesi önlenerek, yere yağmur şeklinde inmesi planlandı.

Daha önce yurtdışından getirtilen dolu önleme cihazı, Van’da üretilmesinin ardında ilk ihracat Azerbaycan’a gerçekleştirildi.

Van’da, İŞGEM kapsamında çalaışmalar yapan 30 firmaya yenilerinin üretilmesi için ’AB katılım öncesi mali yardım aracı’ projesi bünyesinde, 2016 yılında 9 milyon 200 bin euroluk ’Van İŞGEM büyüyor’ projesi uygulamaya koyuldu. 

Projeyle 30 modern iş yeri kuruldu. Yeni firmaların da oluşturulduğu Van İŞGEM’de, dolu önleme makinesi üretilmeye başlandı.

İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik konuyla ilgili konuşmasında, "Gerçekleşecek tüm üretimlerde ihracat odaklı, teknolojiden faydalanan, yenilikçi iş fikirlerine yer vereceğiz demiştik. Burada bir ilki de gerçekleştirdik.

Türkiye’de bulunmayan, ilk kez Van’da üretimi yapılan dolu önleme makinesini Van İŞGEM’de faliyete geçirdik. Bir girişimci, bize müracaat etmişti, kendisine yer ve imkan sağladık.

Bu üretimin hakkıyla üstesinden geldiler. İlk üretimimizi ihracatımızı Azerbaycan’a gerçekleştirdik. İkinci üretimimizi de Yozgat’taki Türkiye’nin en büyük meyve bahçesine göndereceğiz" dedi.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal