Türkiye Yerli Silah Sistemleriyle Güçleniyor

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, yerli üretim lazerli silah sistemler hakkında bilgi verdi.

03.12.2018-19:57 - (Son Güncelleme: 03.12.2018-19:45)

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, lazerin gerek tespit, gerek konumlama gerekse de silah olarak kullanılmasını geliştirdiklerini açıklayarak, "Önemli bir mesafedeki hedefi lazer silahımızla vurabilir durumdayız" dedi. 

Antalya Bilim Üniversitesi'nin (ABÜ) 'Yerli ve Milli Teknolojide ASELSAN ' konulu konferansında ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün konuşmacı olarak katıldı.

Görgün, ASELSAN'ı Türkiye'nin askeri sanayisinin başladığı yer olarak görmek mümkün dedi ve şunları söyledi; ''Bu alanda dünyanın en önemli 100 şirketi arasında ve tamamı Türk mühendisler çalışıyor. Bir tane yabancı çalışan yok. 1 milyar 430 milyon dolar ciroya sahip. Çalışan sayısı 6 bin 300'lerde ve yüzde 58'i mühendis, yüzde 69'u lisans mezunu, mühendislik ve ar-ge şirketi olarak tanımlıyoruz. Nitelikli ve genç elemanlara da seslenmek istiyorum, ASELSAN 'ın kapısı kendini geliştirmiş, ufku açık herkese açık. Ar-ge merkezlerimizde personel sayısı 3 bin 700'ü geçti ve sadece geçen yıl ar-ge için ayrılan bütçe 473 milyon dolar."

MGEO Sektör Başkanlığı'nın termal, gece görüş ve lazer sistemleri geliştirdiğinden de bahseden Prof. Dr. Görgün, lazerle ilgili çok farklı seviyede gerek tespit, gerek konumlama gerekse silah olarak kullanılmasının ASELSAN tarafından geliştirildiğini kaydetti. ASELSAN'ın tanıtım videosundaki lazerin silah olarak havadaki bir yansıtıcı üzerinden bir hedefi vurma görüntüsünü hatırlatan Prof. Dr. Görgün, şunları söyledi:

''Biz şu an ulaştığımız mesafeyi söylenmemesi gereken bir bilgi olduğu için söylemiyorum, çünkü teknolojimizin dışarıdaki farklı insanlar tarafından bilinmesi istenmez. Geliştirdiğimiz teknolojilerle önemli bir mesafedeki hedefi lazer silahımızla vurabilir durumdayız. Aynı zamanda lazerle konumlamada kolayca yapılabiliyor. Örneğin, bir hedef var, hedefin tam olarak konumunu belirlemeniz gerekiyor, lazeri gönderiyorsunuz, yansıyan ışığı alıyorsunuz, yansıyan ışıktan o hedefin GPS koordinatlarını hedefi vuracak unsura gönderiyorsunuz ve o daha uzaktaki unsur imha ediyor. Dolayısıyla geliştirdiğimiz ürün çıkarttığımız teknolojilerden bir tanesi lazer sistemleri. Bununla beraber güdüm ve insansız sistemler üzerine ürünlerimiz var. Bu anlattığım ürünler ordumuzca kullanılan ürünler. Hassas güdüm kiti, lazer güdüm kiti, kanatlı güdüm kiti, kızılötesi arayıcı başlık, radar arayıcı başlık, çeşitli insansız kara, deniz ve hava araçları hepsi bu sektörümüzce üretiliyor.''

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal