Türk SİHA’ları Toplamda 1 Milyarlık Hava Savunma Sistemi İmha Etti

Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki savaşta Bayraktar TB2, tank ve hava savunma sistemlerini imha etmeye devam ediyor. Türk İHA’ları 1 milyar dolarlık hava savunma sistemini imha etti.

15.10.2020-14:18 - (Son Güncelleme: 15.10.2020-15:50) Türk SİHA’ları Toplamda 1 Milyarlık Hava Savunma Sistemi İmha Etti

Yerli ve milli savunma sanayi atılımı ile kara, deniz ve havada pek çok güçlü silah sistemi ve araç ihraç eden Türkiye, özellikle geliştirdiği İHA ve SİHA’lar düşmana korku veriyor. Irak, Suriye ve Libya gibi cephelerde önemli başarılar elde eden Türk SİHA’ları, Rus hava savunma sistemlerine dünyayı dar etmişti. Son olarak ise Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki savaşta kendini gösteren Bayraktar TB2, pek çok düşman tank ve hava savunma sistemini imha ederek çatışmaların adeta seyrini değiştirdi.

1 MİLYAR DOLARLIK ZARAR VERDİ

Yerli imkanlarla geliştirilen Türk İHA’ları sadece çatışmaların gidişatını değiştirmekle kalmıyor, düşmanı önemli bir mali zarara da uğratıyor. Öyle ki Ermenistan - Azerbaycan çatışmalarında yerli SİHA’ların yok ettiği hava savunma sistemlerinin toplam değeri 1 milyar doları buldu.

Ermenistan tarafından yıllardır işgal atında olan Karabağ Yaylasında kendini gösteren Bayraktar TB2, düşmana ait pek çok radar, komuta kontrol sistemi ve hava savunma sistemlerini yok etti. Daha önce Suriye ve Libya’da 30’dan fazla hava savunma sistemi bertaraf edilmişti. Bunlar arasında Pantsir, Tor ve Osa gibi çok güçlü olduğu iddia edilen Rus hava savunma sistemleri var.

KULLANILAN MÜHİMMATLAR DA YERLİ

Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmalar sırasında çekilen görüntüler de pek çok tank ve hafif zırhlı araçların imha edildiği görülebiliyor ve Ermenistan ordusu karada rahat hareket edemiyor. Düşman unsurlarını imha edebilmek için Bayraktar TB2’lerde kullanılan mühimmatlar da yine Roketsan’ın geliştirdiği MAM-L gibi yerli mühimmatlardan oluşuyor.

ALİYEV'İN AÇIKLAMALARI

France 24 televizyonuna demeç veren Aliyev, Türkiye'nin Azerbaycan'a tedarik ettiği İHA'ların Dağlık Karabağ'da süren çatışmalardaki rolünü anlattı. Aliyev, "Bunlar çok modern ve gelişmiş silahlar. Sadece Türkiye'den aldığımız İHA'lar yardımıyla Ermeni ordusunun 1 milyar dolarlık askeri teçhizatını imha ettik. Bildiğiniz üzere, elbette diğer ülkelerin İHA'larını da kullanıyoruz" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal