Türk Öğrencilerin Echalon Uygulaması Avrupa Şampiyonu Oldu

Shell’in dünya çapında düzenlediği yarışmada Türk öğrencilerden oluşan AlecTED takımının yakıt tüketimi azaltan mobil uygulaması, Avrupa’da birinci olarak Dünya Şampiyonası için finale kaldı.

23.11.2020-13:29 - (Son Güncelleme: 23.11.2020-13:29) Türk Öğrencilerin Echalon Uygulaması Avrupa Şampiyonu Oldu

Shell’in düzenlemiş olduğu Make The Future isimli yarışmaya katılan AlecTED takımı, geliştirdikleri mobil uygulama ile Avrupa şampiyonluğuna yürüdü. Türk öğrencilerden oluşan ekip, yazdıkları uygulama ile otomobillerin tükettiği yakıt miktarını azaltıyor.

YAKIT TÜKETİMİNİ AZALTIYOR

Yapay zeka destekli Echolon uygulaması, otomobillerin genel geometrik yapılarını ve yoldaki konumlarını anlık olarak hesaplayarak sürücülere yoldaki optimum sürtünmenin bulunduğu konumlara gitmeleri tavsiye ediyor. Böylece yoldaki tüm araçlar belirli bir dizilime gelerek sürtünme kuvvetine en uygun pozisyonda daha az yakıt tüketimi sağlıyor.

DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU İÇİN YARIŞACAKLAR

Bu uygulama için göçmen kuşların diziliminden ilham alan genç öğrenciler, otomobilleri sürekli yeni bir araca yer verebilecek konuma getiriyor. Avrupa Şampiyonu olan AlecTED ekibi, Kanada ve Filipinler’den seçilen diğer iki takım ile birlikte dünya şampiyonluğuna aday.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal