Türk Hava Kuvvetleri'nde Yeni Dönem! ANKA-S'ler Teslim Edildi

Türk Hava Kuvvetleri çok özellikli ve aynı zamanda milli olan İnsansız Hava Araçlarına kavuştu.

03.02.2018-12:38 - (Son Güncelleme: 03.02.2018-13:40) Türk Hava Kuvvetleri'nde Yeni Dönem! ANKA-S'ler Teslim Edildi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TAI) eliyle geliştirilen ve uydudan kontrol yeteneği ile görüş hattı ötesinde, gece ve gündüz koşullarında otonom uçuş ve trafik yapabilen ilk İnsansız Hava Aracı Sisteminin onay testleri muvaffakiyet ile neticelendirilerek, 2 İHA ve alakalı düzenekler Türk Hava Kuvvetlerine teslim edildi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.tarafından yapılan yazılı beyana göre, yeni nesil yararlı yüklerin uyum ve yerli olanaklarla milletlerarası emniyet ölçünlerine göre dizayn edilen ANKA-S Sistemi, sahip olduğu yerli uçuş kontrol, hava aracı kontrol bilgisayarları, milli IFF ile emniyet ve operasyon yetenekleri ile yer aldığı sınıfın en olgun sistemlerinden biri olarak envanterdeki yerini aldı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na verilen teknik ve uçuş eğitimleri muvaffakiyet ile neticeye vardı.

ANKA-S'İN ÖZELLİKLERİ

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na önemli kuvvet sağlayacak olan ANKA-S, aynı anda 6 hava aracını uydu üzerinden denetleyebilecek. Bilgi ve veri emnineti en üst seviyeye çıkartılan ANKA-S'de, tüm haberleşme sistemlerinde kriptolu veri aktarımı sağlanarak, IFF ve telsiz haberleşmesinde donanımsal kripto kullanıldı, veri kaydı milli kriptolama çözümüyle korundu. Ek olarak ANKA-S, kamera ile yönlendirilebilen uçuş modu ve tam otonom uçuş özellikleri ile vazife mihraklı uçuş gerçekleştirebilmekte. Yeni versiyon elektro optik/kızıl ötesi kameralar sayesinde teşhis, takip ve işaretleme vazifesini yapabilmekte.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal