TÜBİTAK, Covid-19 İnternet Portalı Kurdu

Coronavirüs (Covid-19) salgını ile ilgili vaka sayılarının ve virüs hakkında bilgilerin olacağı Covid-19 internet portalı TÜBİTAK tarafından kullanıma açıldı. Portalın açıldığını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank duyurdu.

26.03.2020-16:48 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-18:11)

Ülkemizin, Coronavirüs ile mücadelesinde yardımcı olması amacıyla Koronavirüs Bilim Kurulu’ndan sonra yine TÜBİTAK desteğiyle Covid-19 portalı açıldı. Dünyadaki ve Türkiye’deki verilerin toplanarak paylaşıldığı platformda Coronavirüsle alakalı bilimsel makalelere, güncel vaka sayılarına ve araştırmalara erişim sağlanabilecek.

Böylece platformla vatandaşların kesinliği doğrulanmış bilgilere tek bir adresten ulaşabilmeleri sağlanacak. Ayrıca asılsız bilgi ve haberlerin de önüne geçilmesi ile beraber kamuoyunun bilinçlenmesi amaçlanıyor. Ayrıca Coronavirüs konusunda uzman olan bilim insanlarının aktardığı veri  ve bilgilere de ulaşılabilecek.

Covid-19 portalının hizmete girdiğini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank duyurdu. Bakan Varank şöyle konuştu: “Bilimin gücünden maksimum faydalanmamız gereken böyle bir dönemde yeni bir uygulama olarak geliştirdiğimiz Covid-19 platformunu bugün devreye aldık. Araştırmacılarımızın birlikte iş yapmaları ve güçlü bir sinerji oluşturmaları çok önemli. Bu interaktif portalda, Covid-19 ile ilgili ülkemizin yetkinliklerine, güncel bilgilere, akademik araştırma ve makalelere yer veriyoruz.”

Son olarak TÜBİTAK COVID-19 Portalı’na erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal