TSK’nın Kaplanları Teslim Edildi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü artırmayı hedeflemek üzere geliştirilen tank avcıları Kaplanlar’ın ilk üretimi tamamlanarak güvenlik güçlerimize teslim edildi.

24.03.2020-09:51 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-17:11)

Savunma Sanayii Başkanlığı ile yerli öncü savunma kuruluşlarımız arasında yer alan FNSS arasında yapılan sözleşme çerçevesinde Silah Taşıyıcı Araçlar Projesi yürütülüyor. Bu kapsamda geçen yıl 2 Kaplan Silah Taşıyıcı Araç teslimatı yapılmıştı.

Son olarak Kornet-E tanksavar kulesi olarak adlandırılan silah sistemlerinin konuşlandırıldığı 6 araç daha böylece Kara Kuvvetleri Komutanlığının kullanımına sunuldu. Söz konusu Kornet-E ve tanksavar kulesi sistemlerinde ROKETSAN’ın geliştirdiği füzeler kullanılacak.

Projede kapsamında paletli ve tekerlekli olmak üzere 2 farklı araç üretilecek. Bunlardan Kaplanlar’ın en hafif üyesi Kaplan-10 paletli tip, Pars 4x4 aracı ise tekerlekli tip tanksavar aracı olarak geliştirdi.

Paletli tanksavar aracı olan Kaplan, ana muharebe tanklarıyla eşzamanlı hareket edebiliyor. Ayrıca aracın otomatik şanzımanı bulunuyor. Yeni nesil bir zırhlı muharebe aracı olarak geliştirilen Kapnlanlar, farklı alt sistemlerin entegre edilmesiyle her türlü görevi yapabilecek bir şekilde donatılıyor.

Kaplanlar’da ayrıca mayın ve zırh koruması da bulunuyor. Düşük ağırlığı sayesinde stratejik görevler de yürütebilen milli zırhlılar çok amaçlı kullanım özelliği ile güvenlik güçlerimizin elini rahatlatmayı amaçlıyor.

Son olarak söz konusu proje kapsamında FNSS tarafından toplam 260 Kaplan ve Pars üretimi gerçekleştirilecek.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal