Trendyol’daki Elif Perinçek Ürünü Sosyal Medyanın Tepkisini Çekti

İnternet alışveriş sitesi Trendyol, İzmir depreminde enkaz altından kurtarılan Elif Pernçek ile ilgili bir ürünü satışa koyunca sosyal medyanın tepkisini topladı.

05.11.2020-12:13 - (Son Güncelleme: 05.11.2020-12:11) Trendyol’daki Elif Perinçek Ürünü Sosyal Medyanın Tepkisini Çekti

İzmir’de gerçekleşen deprem, pek çok bina yıkılmasına sebep olurken enkaz altında kalan insanlar için arama kurtarma mücadelesi hız kesmeden devam etti. Pek çok insan enkaz altından çıkarılırken, bunlardan bazıları tüm ülkede duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Elif Perinçek’in enkazdan kurtarılırken yanı başındaki itfaiye görevlisin elini tuttuktan sonra bırakmaması herkesi duygulandırdı.

DUYGUSAL ANLARI TİCARİ AMAÇLARLA KULLANDI

Online alışveriş sitesi olan Trendyol’da ise Hediyehanem isimli bir mağaza, Elif Perinçek'in itfaiye erinin elini tuttuğu anı bir kupaya resmederek satışa sundu. Kupanın üstünde ise “Umudunu Asla Kaybetme” yazısı yazıyor. Ürünü gören kullanıcılar ise bunu büyük bir tepkiyle karşılarken düşüncülerini sosyal medyada dile getirdiler.

Tüm ülkeyi duygulandıran ve kardeşlik duygularını pekiştiren böyle bir anı ticari kaygılarla kullanmanın çok zavallıca olduğunu ifade eden bazı kullanıcılar, Trendyol’a büyük tepki gösterdi.

TRENDYOL’DAN AÇIKLAMA

Trendyol ise bu tepkilerden sonra bir açıklama yayınlayarak şu ifadeleri kullandı:

“Kamuoyunda hassasiyet yaratan bir ürünün platformumuzda yer alması bizim için kabul edilemez. Söz konusu ürünleri platformumuzda yer aldığını tespit ettiğimiz anda derhal satıştan kaldırdık. Ürünlerin satıcısıyla ilgili gerekli tüm işlemler yapılarak platformumuzdaki satışları durduruldu. Aynı hassasiyeti paylaştığımız tüm müşterilerimize uyarıları için teşekkür ederiz.”

Tendyol, İzmir depreminden sonra Türk Eğitim Vakfı ile birlikte “Trendyol Kalpten Kalbe Burs Fonu” kurmuştu. Bu fonla birlikte 1 milyon TL kaynak ile depremden etkilenen çocukların ve gençlerin eğitimine katkı sağlanacak.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal