Tiktok Kullanıcı Verilerini Mi İzliyor?

Bilindiği üzere sosyal haber platformu olan Reddit’in CEO’su Steve Huffman katıldığı bir konferansta TikTok hakkında açıklamalarda bulundu. Huffman’a göre TikTok kullanıcı hareketlerini izliyor ve kaydediyor.

05.03.2020-11:20 - (Son Güncelleme: 05.03.2020-13:06) Tiktok Kullanıcı Verilerini Mi İzliyor?

Özellikle son iki senedir popülaritesini oldukça yükselten ve geçen ay indirilme sayısı WhatsApp’ı geçen uygulama, bazı teknoloji şirketlerince de yoğun bir şekilde eleştiriliyor. Reddit’de bu eleştirileri yapan şirketler arasında bulunuyor.

Reddit CEO’su Steve Huffman geçtiğimiz gün katıldığı bir konferansta TikTok hakkında açıklamalarda bulundu. Huffman konferansta, TikTok’un casus bir yazılım olduğunu söyledi. Huffman’a göre, uygulama cihazları oluşturduğu kimliklere göre kaydediyor. Daha sonra anlaşılmayacak şekilde kullanıcı hareketlerini izliyor. Huffman kullanıcıları, bu casus yazılımı telefonlarına yüklememeleri konusunda uyarıyor.

TikTok, Bytedance adlı Çin’li bir şirkete ait olmasından dolayı ABD’li şirketlerce pek sevilmiyor. Ancak TikTok’a karşı yöneltilen eleşetiriler Huffman’ın da söyledikleriyle örtüşüyor. Uygulama veri depolama yapıyor. Ancak bu durum TİkTok gibi bir uygulama için olağan bir durum. Günümüzde, hemen her uygulama için veri depolama şekilleri de her zaman olması muhtemel güvenlik açıkları nedeniyle sorgulanabilir bir durum olacak gibi görünüyor.

Huffman’ın yaptığı açıklamalara karşılık TikTok yetkilileri ise iddiaları yalanladı. Kullanıcıların verilerini izlemediklerini söyleyen TikTok’a karşılık yine de dikkatli olmakta fayda var. Kullanıcı verilerinin ticarileştiği günümüzde, birilerinin gözünde her hareketimiz ve verimiz paraya dönüştürülebilir bir durumdayken, her şeye biraz şüpheyle yaklaşmak daha doğru görünüyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal