TikTok CEO'su Kevin Mayer İstifa Etti

Türkiye’de de oldukça popüler olan sosyal medya uygulaması TikTok’un CEO’su Kevin Mayer istifa etti. Mayer, göreve başlayalı henüz 3 ay olmuştu.

27.08.2020-10:14 - (Son Güncelleme: 27.08.2020-11:24) TikTok CEO'su Kevin Mayer İstifa Etti

Son zamanlarda ABD Başkanı Trump’ın yayınladığı bir kararname ile yasaklanan ve gündemden düşmeyen TikTok’ta sorunlar devam ediyor. Bu kez ise CEO görevine henüz 3 ay önce Haziran ayında başlayan Kevin Mayer istifa ettiğini açıkladı.

TikTok uygulaması, kullanıcıların bilgilerini casus yazılım vasıtasıyla çalarak Çin hükümetine gönderdiği iddiaları ile ABD’de yasaklanmıştı.

“SİYASİ ORTAM KESKİN BİR ŞEKİLDE DEĞİŞİYOR”

Daha önce The Walt Disney Company'de çalışan Mayer, şu açıklama ile istifasını duyurdu: “Son haftalarda, siyasi ortam keskin bir şekilde değişirken, kurumsal yapıda değişikliklerin neleri gerektireceği ve bunun, parçası olduğum küresel rol için ne anlama geldiği konusunda uzun uzun düşündüm. Bu zemine karşı çok yakın zamanda bir çözüme ulaşmayı ummamıza rağmen, şirketten ayrılmaya karar verdiğimi hepinize bildirmek istedim."

TİKTOK’TAN TEŞEKKÜR MESAJI

TikTok sözcüsü CNBC'ye verdiği demeçte, "Son birkaç ayın siyasi dinamiklerinin, Kevin’ın rolünün kapsamını önemli ölçüde değiştirdiğini takdir ediyor ve kararına tamamen saygı duyuyoruz." dedi ve ekledi: "Şirkette geçirdiği zaman için kendisine teşekkür ediyor ve iyi dileklerimizi iletiyoruz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal