TikTok 20 Eylül’de ABD’de Yasaklanabilir

ABD Başkanı Trump’ın TikTok’un ülkedeki operasyonlarının ABD’li bir şirkete satması için verdiği 45 günlük sürenin sonuna gelindi. 20 Eylül’de ise uygulamanın yasaklanacağı gündeme geldi.

18.09.2020-16:46 - (Son Güncelleme: 18.09.2020-16:43) TikTok 20 Eylül’de ABD’de Yasaklanabilir

Çin hükümetine bağlı çalıştığı iddialarıyla Donald Trump tarafından baskı altında olan TikTok, ülkedeki haklarını ABD'li bir şirkete satmak için görüşme halindeydi.

Çinli ByteDance şirketine ait TikTok uygulamasına ABD'li bir şirkete satılması için verilen süreyi daha önce uzatmayacağını açıklayan Donald Trump'ın, ülke genelinde TikTok'un indirilmesini 20 Eylül'de yasaklayacağı söyleniyor.

20 EYLÜL’DE İKİSİ DE YASAKLANABİLİR

Konuyla ilgili üç yetkilinin yaptığı açıklamalara göre, ABD ticaret departmanı 20 Eylül'de Çinli uygulamalar WeChat ve TikTok'un indirilmesini yasaklayan kararı yürürlüğe sokacak.

Yetkililere göre şu anda TikTok, ABD'deki haklarını satmak için herhangi bir şirketle anlaşamadı. Eğer önümüzdeki pazar gününe kadar herhangi bir anlaşma gerçekleşirse, Donald Trump TikTok'u yasaklayan kararı son dakikaya kadar iptal edebilir.

ÇİN-ABD TİCARET SAVAŞININ BİR PARÇASI

Yetkiliye göre yasak devreye girerse, Çinli TikTok uygulaması ABD'deki Google Play Store ve App Store'dan kaldırılacak. Ayrıca Çinli uygulamalar, ABD sınırları içerisinden erişilebilen hiçbir uygulama mağazasında da yer alamayacak.

Trump, Çin-ABD arasında yakın zamanda biteceğe benzemeyen ticaret savaşlarının etkisiyle, 3 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, ABD'deki kolu herhangi bir Amerikan şirketine satılmadığı takdirde, Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok'u 15 Eylül'de yasaklayacaklarını duyurmuştu. Ancak sürenin sona ermesinin ardından herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal