Tesla Yazılımlarını Kıran Hacker’a Bir Elektrikli Otomobil ve 1 Milyon Dolar Ödül Verecek

Tesla, Model 3’ün yazılımını kırmayı başaran bilgisayar korsanlarına yazılımını kırdıkları arabayı hediye edeceklerini üzerine de 1 milyon dolar ödül vereceklerini açıkladı.

14.01.2020-16:34 - (Son Güncelleme: 14.01.2020-16:28) Tesla Yazılımlarını Kıran Hacker’a Bir Elektrikli Otomobil ve 1 Milyon Dolar Ödül Verecek

Pwn2Own adlı siber güvenlik yarışması her sene ABD’nin Vancouver şehrinde, mart ayında gerçekleştiriliyor. Güvenlik üzerine yapılan yarışmada, şimdiye kadar yapılmış güvenlik altyapıları kullanılarak uzmanlar ve güvenlik araştırmacıları eşliğinde yarışmacılar çeşitli testlere tabii tutuluyor.

Yarışmayı kazananları cömertçe bir hediye kazanıyor. Pwn2Own Basın bülteninde yer alan bilgilere göre, Tesla araçlarının güvenlik altyapısı üç aşamalı güvenlik katmanlarından oluşuyor. Yani her katmana tek tek ulaşmak bir hayli zor görünüyor. Aşılan her bariyer için uzun mesai harcanması gerekecek.

İlk protokole ulaşmak için kompleks bir yapıyı aşmanız gerekiyor. Aracın içerisinde birden fazla sistem çalışıyor. Araçta birbirinden farklı ve birbirine bağlı üç sistem bulunuyor. Komplike exploid’i sistemin içerisine yerleştirebilen ve arbitrary kodlarına ulaşan katılımcı yarışmayı kazanacak.

Eğer istenirse, 500 bin dolar nakit para ve Model 3 ile katılımcı yarışmadan çekilebilecek. Bu ödülle yetinmeyen katılımcılar eğer isterlerse, Model 3’ün çevre birimlerine sızmayı deneyebilecek ve eğer başarılı olurlarsa bu ödülü ikiye katlayabilecekler.

Tesla kendi yazılımlarını olabildiğince güvenli hale getirme arayışında. Bu meseleye ciddi kaynak ayırmış durumdalar. Bu yarışma ile de sistemlerinin açıklarını hackerların keşfetmesini ve sonrasında ise sistemi daha güvenli bir hale getirmeyi amaçlıyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal