Temmuz Ayında Cep Telefonu ve Yazılım Yatırımları Dikkat Çekti

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Temmuz ayında aralarında yazılım tesisi ve cep telefonu fabrikası da bulunan 1200 teşvik belgesi verdi.

27.08.2020-16:45 - (Son Güncelleme: 27.08.2020-18:16) Temmuz Ayında Cep Telefonu ve Yazılım Yatırımları Dikkat Çekti

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, Temmuz'da 1200 yatırım teşvik belgesi verildi. Belge verilen projelerin sabit yatırım tutarı 22 milyar 467 milyon TL olarak hesaplanırken, bu yatırımların gerçekleştirilmesiyle 33 bin 174 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. Teşvik belgesi alanlar arasında yazılım tesisi, cep telefonu fabrikası ve maske üretim tesisi gibi yatırımlar bulunuyor.

BATMAN’DA YAZILIM, SAMSUN‘DA CEP TELEFONU

Temmuz ayında teşvik belgesi alan projeler arasında dikkat çeken yatırımlar yer alıyor. Bu kapsamda yapılan başvurular arasında suni ve sentetik elyaf tesisinin modernizasyonu da var. Bu projede toplam 347 milyon liralık yatırımla, 134 kişiye istihdam sağlayacak.

Yatırım teşvik belgesine başvuran yatırımlar arasında Batman’daki yazılım ve animasyon projesi de yer alıyor. Toplam 1.4 milyon TL’lik proje, 25 kişiye istihdam sağlayacak.

Samsun’da yapılacak yatırımla ise yılda 450 bin adet cep telefonu üretilecek. 33 milyon liralık yatırım kapsamında 50 kişi istihdam edilecek. Teşvik belgesi alan projeler arasında 1 milyon lira yatırımla yılda 73 bin fön makinesi üretimi yapacak tesis de bulunuyor. 

BOMBA İMHA ROBOTU

Tamamen yeni yatırım olacak projede, 10 kişi istihdam edilecek. Yıllık 12 milyon çakmak üretecek tesis için de 1.5 milyon TL’lik yatırım yapılacak. Savunma sanayiine yönelik bomba imha robotlarının aksam ve parçaları üretimi için de 6.7 milyon TL’lik yatırım yapılacak. Projede 15 kişi istihdam edilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal