Telegram’ın Popülaritesi Arttı

Çevrimiçi mesajlaşma ve haberleşme uygulaması Telegram, WhatsApp ve Skype gibi rakiplerine rağmen uygulama mağazalarındaki başarısını artırmaya devam ediyor.

04.05.2020-10:01 - (Son Güncelleme: 04.05.2020-09:58) Telegram’ın Popülaritesi Arttı

Geçtiğimiz ay ulaştığı kullanıcı sayı ile kendi rekorunu kıran Telegram uygulaması rekor tazeledi. Pavel Durov tarafından geliştirilen uygulama Play Store’da yayınlanan istatistiğe bakılacak olursa kullanıcı sayısı hızla yükseliyor.

Rusya menşeili uygulama, uçtan uca şifrelemeli bir altyapı kullanıyor. Güvenlikli yapısıyla öne çıkan platform Google Play Store’un yayımladığı rapora göre 500 milyon indirilme barajını geçti.

Geliştiricisi Pavel Durov, Rusya’nın popüler sosyal medya platformlarından olan VK’nın da kurucusu olarak üne sahip. Tam adı Vkontakte olan VK, günlük 1.5 milyon kullanıcısı ile kendisinden söz ettirmeye devam ediyor.

Hiçbir Android tabanlı akıllı telefona önceden yüklü olarak gelmeyen Telegram, indirilme konusunda rakipleri arasındaki farkı her geçen gün azaltmaya devam ediyor. Ancak bu henüz çok da kolay görünmüyor. Şimdiye kadar WhatsApp 5 milyar kez indirildi. Google Mesajlar ise toplam da 1 milyar indirilmeye ulaştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal