Telegram'ın Kurucusundan Açıklama: En Güvenli Biziz

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, diğer fazla kullanılan uygulamaların tersine, Telegram'ın hesap vereceği hissedarların ya da reklam verenlerin olmadığını, bu sebeple de güvenli olduklarını ifade ediyor.

13.01.2021-16:30 - (Son Güncelleme: 13.01.2021-16:50) Telegram'ın Kurucusundan Açıklama: En Güvenli Biziz

WhatsApp'ın şubat ayında uygulamaya konacak yeni gizlilik sözleşmesi ile verileri Facebook'a verecek olması, son günlerde bütün dünyanın gündemini meşgul ediyor.

Son zamanlarda WhatsApp'ın sürekli kullanıcı kaybetmesiyle Signal ile beraber en fazla yüklenen uygulamalardan olan Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, gizlilik kaygılarına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

Durov, son üç gün içerisinde Telegram kullanıcılarında yoğun bir yükselişe şahit olduklarını ifade ederek, "Diğer popüler uygulamaların aksine, Telegram'ın hesap vereceği hissedarlar veya reklam verenler yoktur. Ağustos 2013'te kullanıma açıldığımız günden beri kullanıcılarımızın özel verilerinin tek bir baytını üçüncü taraflarla paylaşmadık." diye konuştu.

Durov, Telegram'dan yaptığı açıklamasında, 2021'in ilk haftasında Telegram kullanıcısının 500 milyonu aştığını açıkladı.

Telegram kullanıcı sayısının sürekli attığına dikkat çeken Durov, şu ifadeleri kullandı:

"Sadece son 72 saatte 25 milyon kullanıcı Telegram'a katıldı. Bunların yüzde 38'i Asya’dan, yüzde 27'si Avrupa’dan, yüzde 21'i Latin Amerika'dan ve yüzde 8'i Orta Doğu ve Afrika bölgesinden geldi. Bu, her gün 1,5 milyon yeni kullanıcının kaydolduğu geçen yıla kıyasla önemli bir artış."

İnsanların artık mahremlerini ücretsiz hizmet karşılığında vermek istemediğini belirten Durov, "İnsanlar, uygulamaları önemli bir kullanıcı sayısına sahip olduğu sürece her şeyden paçayı sıyırabileceklerini düşünen teknoloji tekelleri tarafından rehin tutulmak istemiyorlar.

Yarım milyar aktif kullanıcı ile Telegram, mahremiyet ve güvenliğe adanmış bir iletişim platformu arayanlar için en büyük sığınak haline geldi. Bu sorumluluğu çok ciddiye alıyoruz. Sizi hayal kırıklığına uğratmayacağız." şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal