Telegram'da SS Alınca Bildirim Gidiyor mu, Telegram Hakkında Bilinmeyen Özellikler

Whatsapp uygulamasına alternatif olarak kullanılmaya başlayan Telegram hakkında araştırmalar sürüyor. Telegram'da ss alınca bildirim gidiyor mu? Telegram'da ekran görüntüsü alınca karşı taraf görüyor mu?

12.01.2021-12:13 - (Son Güncelleme: 19.01.2022-12:38)

Son zamanlarda kullanıcı sayısı günden güne artan Telegram uygulaması hakkında araştırmalar son sürat devam ediyor. Araştırmalar arasında en çok merak edilenlerden biri de Telegram'da ss alınca karşı tarafa bildirim gidip gitmediği... Peki Telegram'da ekran görüntüsü alınca karşı taraf bunu görüyor mu?

SS ALINCA KARŞI TARAFA BİLDİRİM GİDER Mİ?

Telegram'da mesajlaşma esnasında ekran görüntüsü aldığınızda karşı tarafa bildirim gitmiyor ancak süreli fotoğraf ve video gönderimlerinde ss aldığınızda karşı tarafa bildirim gidiyor.

ENGELLEDİĞİM KİŞİ BENİ GÖRÜR MÜ?

Telegram'da engellendiğiniz zaman tıpkı Whatsapp'taki gibi sizin engelleyen kişinin fotoğrafı kaybolur. Bununla beraber, mesajınız da karşı tarafa iletilmez, dolayısıyla okunmaz.

TELEFON NUMARASI GÖRÜNÜYOR MU?

Telefon numaranızı saklamak zorunda değilsiniz ancak görünmesini istemiyorsanız karşı tarafa kullanıcı adınızı verebilir, numaranızı vermeden de iletişim kurabilirsiniz.

DURUM VAR MI?

WhatsApp uygulamasının en büyük rakibi olabilecek kapasiteye sahip Telegram uygulamasında durum özelliği bulunmuyor. Böyle bir özelliği bulunmayan mesajlaşma uygulaması Telegram'da durum paylaşma yapılamıyor.,

Telegram

ENGELLENEN KİŞİ GÖREBİLİR Mİ?

Telegramda engellediğim kişi beni görebilir mı? sorusunun yanıtını sizler için cevapladık. Telegramda engellenen kişi, engelleyen kişinin profilini görebiliyor. Daha açık bir ifade edilişi ile WhatsApp uygulamasında olduğu gibi, profilinizde bulunan fotoğrafla beraber bütün bilgilerinizin kapanması durumu, telegramda yaşanmıyor. Ancak bu durum yalnızca fotoğraf için geçerlidir, yazılan mesajlar engelleyen kişiye gönderilememektedir.

Telegram hesabını silen kişilere mesaj atıldığında karşı taraf 'Hesap Silindi' ibaresiyle karşı karşıya kaldı. Yani eğer hesabınızı silmediyseniz, kişiyi engellediğiniz ortaya çıkacaktır. Bunun haricinde engellediğiniz kişi sizin son görülme ya da çevrimiçi durumunuzu göremez.

TELEGRAMA KATILDI BİLDİRİMİ KİMLERE GİDER?

Telegram kullanıcıları, telefon rehberine kayıtlı olan kişilerin Telegram indirip kullanıcılarını oluşturduklarında bildirimini alır. Kısacası siz telegram uygulamasını indirdiğinizde, eğer rehberinizde telegram kullanan kişiler bulunuyorsa, bu kişilere Telegram'a katıldı bildirimi gidecektir.

MANTIĞI NEDİR, MASAÜSTÜNDE KULLANILABİLİR Mİ?

Bulut tabanlı bir mesajlaşma uygulaması olan Telegram'ın, masaüstü uygulaması (Windows, Linux, OS X) ya da web sayfası üzerinden kullanılabilir. Buna ek olarak Windows için taşınabilir sürümü mevcuttur. Masaüstü sürümleri, 'Gönder' menüsüne Telegram seçeneğini ekler. Masaüstü sürümlerinde 'Secret Chat' özelliği kullanılamaz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal