Telegram Nedir? Telegram Nasıl Kullanılır? Telegram Hangi Ülkenin? Telegram Güvenli mi?

WhatsApp’ın yeni güncellemesinin ardından tepkiler büyürken, WhatsApp yerine kullanılabilecek uygulama alternatifleri de gün yüzüne çıkmaya başladı. Kullanılacak uygulamalardan biri Signal olurken, biri de Telegram oldu. Peki Telegram nedir? Telegram nasıl kullanılır? Telegram güvenli mi? İşte detayları…

08.01.2021-16:21 - (Son Güncelleme: 08.01.2021-16:19) Telegram Nedir? Telegram Nasıl Kullanılır? Telegram Hangi Ülkenin? Telegram Güvenli mi?

WhatsApp’ın yeni sözleşmesinin ardından çoğu vatandaş başka alternatifleri indirmeye başladı. Elon Musk, Jack Dorsey ve Edward Snowden gibi ünlü isimler Signal’i önerirken, birçok insan da Telegram indirmeye başladı.
WhatsApp’ın şu anda en büyük rakibi olarak görülen Telegram ise, İOS ve Andorid’de vardır.

Hal böyle olunca bu uygulama hakkında birçok şey de merak konusu oldu. Telegram nedir? Telegram nasıl kullanılır? Telegram hangi ülkenin? Telegram güvenli mi? Telegram görüntülü arama var mı? sorularının yanıtı haberimizde…

TELEGRAM NEDİR?

Aylık 400 milyon aktif kullanıcıya sahip olan Telegram, WhatsApp gibi anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Öte yandan Metin mesajı, fotoğraf, video, ses kaydı, sticker ve 2 GB’a kadar birçok dosya paylaşabilecekleri uygulamadır.

TELEGRAM GÖRÜNTÜLÜ ARAMA VAR MI?

Telegram’da olmayan görüntülü arama özelliğinin gelmesiyle birlikte büyük bir eksiklik ortadan kalktı. İOS platformunda aktif edilen Telegram’da bu özelliği, 6.3 sürümünü güncelleyenler ve beta test programına katılanlar yararlanabilecek.

Telegram'da görüntülü aramayı kullanabilmek için, Ayarlar menüsünden ‘Deneysel Özellik’ seçeneğini açmanız gerekecek ardından profil menüsünde ‘Görüntülü Arama’ butonu görünür hale gelecek. Görüntülü konuşmak için sadece sizin değil karşı tarafın da aynı adımları yapması gerekiyor. Fotoğrafların kalitesini düşürmeden atabilirsiniz. Aynı zamanda video atma süresi de daha uzundur.

TELEGRAM NASIL KULLANILIR?

Telegram’ı indirdikten sonra uygulamayı açmanız gerekecek. Ardından güncel cep telefonu numaranızı yazıp, onay kodunu yazmanız gerekecek. İsminizi ve soyadınızı yazdıktan sonra, profil resminizi seçmelisiniz. Uygulamayı bilgisayarınızda indirebileceğiniz gibi App Store ve Google Play’den de indirebilirsiniz.

TELEGRAM HANGİ ÜLKENİN?

Rus programcısı Pavel Durov tarafından kurulan Telegram’ın, hem mobil hem de masaüstü sistemleri mevcuttur.

TELEGRAM VS WHATSAPP: TELEGRAM GÜVENLİ Mİ?

Telegram’ın çok daha hızlı ve çok daha güvenli olduğu düşünülüyor. Ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz Telegram’da sonsuza kadar reklam ve abonelik ücreti yoktur. Ayrıca sohbetler PIN Kodu ve şifre ile de korunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal