Telefonunuz Kaybolunca Ya Da Çalınınca Ne Yapılmalıdır? Bilinmesi Gereken Önemli Bilgiler!

Başımıza gelecek en kötü şeylerden biri telefonumuzu kaybetmek veya çaldırmaktır. Çoğu zaman bu durumda ne yapacağımızı bilemez, kafa karışıklığı ile kalakalırız. İşte telefonunuz çalındığında almanız gereken önlemler ve yapılması gerekenler...

25.06.2019-14:42 - (Son Güncelleme: 25.06.2019-13:41)

Başkaları tarafından çalınan ya da kaybettiğiniz cep telefonlarınızı nasıl bulabileceğinize yönelik bazı bilgiler mevcut. İşte yol gösterici o bilgiler.

KAYIP VE ÇALINTI TELEFONLAR İÇİN NE YAPILMALI? 

- BTK uygulamısını kullanmanız iyi olur. Tüm telefonlar için (Android telefon veya değil veya tabletler) geçerli olan bu uygulamayı indirerek olumsuz koşulları garanti altına alınız. Telefonunuz çalındıktan sonra Bilgi ve İhbar merkezlerine başvuru yapılması gerektiğini belirten BTK, daha sonra GSM operatörleriyle iletişime geçer.

- BTK Tarafından hırsızlık durumlarında kendileri ile iletişime geçmelerini talep eden telefon sahiplerine 444 9 777 ya da 0312 232 23 23 numaralarından online hizmet veriyor. Bu numaraları arayarak durum hakkında bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

- Telefonunuz çalıştıktan sonra BTK ile iletişime geçmenizden sonra BTK, GSM operatörleri ile iletişime geçerek verdiğiniz bilgilerin doğruluğunu teyit edilmektedir. 

Bilgileriniz doğrulandığı taktirde cihazınızın haberleşme olanağı kesilir. Başlatılan yasal işlemlerin ardından https://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php adresinden yapılacak IMEI Sorgulamalarında bu cihazla ilgili “YASAL UYARI IMEI numaralı cihaz ÇALINTI’dır. En yakın kolluk kuvvetine teslim ediniz.” yer alan uyarı işleminin ardından cihazınız ile ilgili yapılan işlemlerin ne durumda olduğunu tespit edecek ve aynı zamanda cihaz başkası tarafından el konulduysa cihazın çalıntı olduğunu görecektir.

- Haberleşmeye kapatılan telefonunuzu bulduğunuzda savcılık tarafından resmi yazışmalar sonucunda BTK telefonun açılmasına tekrar yol gösterecektir.

 

Son Dakika Teknoloji Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal