Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Telefonum Suya Düştü

Akıllı telefonlar olmadan yaşayamaz hale geldik ve 7/24 yanımızdan ayırmıyoruz. Hal böyle olunca başına türlü şeyler gelmesi de olası bir durumdur. Bunlardan biri üzerine su dökülmesi.

09.12.2018-21:51 - (Son Güncelleme: 09.12.2018-21:48) Telefonum Suya Düştü

Telefonumuzun üzerine su dökülmesi veya telefonumuzun suya düşmesi durumunda ne yapabiliriz.

Telefonunuz su ile temas ettiyse ilk yapmanız gereken telefonunuzu kapatmanız. Bu telefonunuzu kurtarmak açısından oldukça önemlidir, vakit kaybetmeden kapatma işlemini yapmanız telefonunuzu kurtarmak açısından çok önem arz eder.

Kapatma işleminden sonra telefonunuzun tüm parçalarını çıkarın, kılıf, kapak, sim kart, batarya, hafıza kartı ne varsa masanın üzerine çıkarın ve hepsini kurutun

Telefonunuzun gövde kısmını kurutmak için el süpürgesiyle düşük devirde suları çekmeyi deneyebilirsiniz, devirin yüksek olmamasına dikkat edin.

Kurutmaya Özen Gösterin

Vakumlama işinin hemen ardından gövdeyi bir güzel saç kurutma makinesiyle kurutmaya bakın ve gövde içinde kalabilecek tüm parçaların kurutulduğundan emin olun. Yalnız çok yüksek ısıda bu işlemi yapmayın, kaş yaparken göz çıkartabilirsiniz.

Suyu çekme işlemini tamamladıktan sonra fön ile kurutma işlemi yapın, fönü yüksek sıcaklıkta ayarlamayın bu durum telefonunuza zarar verebilir.

Tüm kurutma işlemlerini yaptıktan sonra tüm parçaları pirinç içinde on saat kadar bekletin. Pirincin nemi çekme özelliği telefonunuzdaki nemi yok edecektir. Daha sonra parçaları birleştirip telefonunuzu açıp kullanabilirsiniz. Yine de normale dönmediyse teknik servise göstermeniz gerekmektedir.

Bu yöntem su dökülmesi durumunda faydalı olabilir. Bunun dışında eğer ki telefonunuza çay kahve gibi şekerli bir içecek yada kola, gazoz gibi asitli bir içecek döküldüyse bu durumda telefonunuza kurtarmak su dökülmesindeki kadar kolay olmayabilir. Şeker ve asit telefonunuza daha büyük zararlar verebilir. Dolayısıyla olabildiğince dikkatli olmakta fayda var.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;