Telefon Nasıl Hızlandırılır?

Telefon hızlandırma? Kasan telefon nasıl hızlandırılır? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

07.05.2018-17:44 - (Son Güncelleme: 07.05.2018-17:35) Telefon Nasıl Hızlandırılır?

İster üç yıl önce satın aldığınız Android'li telefonunuz olsun, ister yeni bir Galaxy S7'niz, herhalde birçoğumuz, telefonunun biraz daha hızlı olmasını tercih ederdi. Cihazınızı hızlandıracağı söylenen birçok numarayı duymuş olabilirsiniz pek fakat bu yöntemlerin hangisi daha faydalı? Android'li cihazınızı kısa yoldan nasıl hızlandırabilirsiniz? İşte yanıtlar.

Giriş ekranınızı temizleyin: Canlı duvar resimleri ve widget'lar, RAM gücü az veya işlemcisi zayıf telefonlarda yavaşlığa sebep olabilir. Özellikle Chrome gibi RAM'i yoğun olarak kullanan uygulamalardan giriş ekranına geldiğimizde, önce boş bir giriş ekranıyla karşılaşabilirsiniz ve simgelerin, widget'ların tekrar yüklenmesi birkaç saniye sürebilir. Buna engel olmak için giriş ekranınızı temiz tutmanızda yarar var.

Farklı bir launcher yükleyin: Telefonunuzla beraber gelen varsayılan launcher, telefonunuzun özelliklerini öne çıkarmayı amaçlar ve en hızlısı olmayabilir. Play Store'da hız için optimize edilmiş birçok launcher görebilirsiniz. Nova Launcher iyi bir seçenek fakat size uygun olanı bulmak için birkaç launcher denemeniz lazım olabilir.

Web tarayıcınızı değiştirin: Android'in varsayılan web tarayıcısı olan Chrome, kaynakları aktif olarak kullanan bir uygulama. Bu vaziyetin üstesinden gelmek için değişik bir web tarayıcısına geçmek iyi olabiir. Hızlı ve hafif web tarayıcıları içinden size tavsiye edeceklerimiz, Puffin ve Opera. Google Play Store'da değişik yeteneklere sahip başka birçok web tarayıcısı bulmanız mümkün.

Kötü uygulamaları silin: Optimize edilmemiş uygulamalar, cihazınızı yavaşlatabilir. Üstelik bu uygulamalar bazen en büyük şirketlerden gelebiliyor. Snapchat'in Android'de takıldığı biliniyor. Facebook uygulamasını sildiğinizde ise yüzde 15'e kadar hız kazanabiliyorsunuz. Facebook'un resmi uygulaması yerine üçüncü parti bir Facebook uygulaması indirebilirsiniz. Snapchat'te ise resmi uygulamadan başka bir seçeneğiniz yok.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal