Telefon Dinlemesi Nasıl Anlaşılır? Telefon İzlenmesi Nasıl Anlaşılır?

Akıllı telefon kullanıcıları tereddütte bırakan olaylardan biride telefon izlenmesi ve dinlemesidir. Peki Telefon Dinlemesi Nasıl Anlaşılır? Telefon İzlenmesi Nasıl Anlaşılır? detayları haberimizde…

14.01.2019-19:25 - (Son Güncelleme: 16.01.2019-15:32) Telefon Dinlemesi Nasıl Anlaşılır? Telefon İzlenmesi Nasıl Anlaşılır?

Gelişen teknoloji ve şartlar ile birlikte akıllı telefonlar hayatımızda önemli bir yer aldı ve artık vazgeçilmez bir hale geldi. Fakat akılı telefonların dinlemesi ve izlenmesi gibi olumsuz etkileri de mevcuttur.

Gelişen teknoloji ile akıllı telefonlarda izlenme, dinlenme, habersiz verilere ulaşılması, gezdiğiniz tüm yerlerin tek hamlede ulaşılması, mesajların gizlice takip edilmesi mümkün hale geliyor.

Telefon dinlemeleri iki şekilde mevcuttur.  Telefon dinleme ve izleme yasal ya da yasal dışı olarak ikiye ayrılır.

Yasal olmayan izleme ve dinleme için bazı casus yazılımlar kullanılır. Bu tarz programlar bir mesaj yolu ile internet üzerinden yüklenir. Yine blue toot üzerinden bağlantı yaparak sizi takip ediyor ya da izliyor olabilir.

Telefon Dinlenmesi Nasıl engellenir?

Telefonunuzda şifreli tuş kilitlerini kullanın.

Akıllı telefonunuzu açık bir şekilde ortada bırakmayın.

Telefonunuza gelen mail ve SMS’lerde verilen linklerde açılan sayfalara dikkat edin. Yapılmak istenen şüpheli yüklemelere ve işlemlere onay vermeyin.

Uygulama yüklerken yasal marketler dışındaki uygulanma sağlayıcılarından uygulama yüklemeyin.

Yüklenen uygulamaya erişim izinlerine dikkat edin.

Uygulamaların son sürümlerine dikkat edin.

Antivirüs programı kullanın.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal