Teknoloji Devleri Coronavirüs’e Karşı Güçlerini Birleştiriyor

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketleri Google, Twitter, Facebook ve Reddit Coronavirüs konusunda sosyal medyada bilgi kirliliğine yol açan asılsız haberlerle mücadele etmek üzere ortak hareket etme kararı aldı.

17.03.2020-16:52 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-16:36) Teknoloji Devleri Coronavirüs’e Karşı Güçlerini Birleştiriyor

Çin'in Wuhan kentinde başlayan ve ardından dünya genelinde yüzden fazla ülkeye yayılan Coronavirüs (COVID-19) şimdiye kadar 7 binin üzerinde kişinin ölümüne yol açtı.

Dünya geneli büyük tedirginliğe yol açan virüsle ilgili çok sayıda asılsız haberlerin sosyal medyada yer bulmasının ardından bunlarla mücadelede teknoloji dünyası güçlerini birleştirerek ortak hareket etme konusunda anlaştı.

Google, Twitter, Facebook ve Reddit gibi Sosyal medya platformlarınca yapılan açıklamada kullanıcıların doğru bilgiye ulaşmak ve bilgi kirliliğine karşı korunmaları için hükümet ve sağlık kuruluşları ile koordineli çalışacakları belirtildi.

Açıklamada "Milyonlarca insanın dijital dünyada bağlantıda kalmasına yardımcı oluyoruz ve aynı zamanda virüs hakkındaki dolandırıcılık ve yanlış bilgilendirme ile birlikte mücadele ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Geçtiğimiz günlerde Twitter ve Facebook Coronavirüs konusunda asılsız haber yapan hesapları platformlarından kaldırmışlardı.   

Google ise arama motoru olması bakımından kendi platformu üzerinden sahte haber ve görüntüler paylaşan içerikleri yayan kullanıcılara karşı 24 saat aralıksız çalışan bir ekip oluşturmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal